Left Right
scrollTop top

Overwinning van de Rode Duivels zorgde gisteren letterlijk voor een aardbeving


Overwinning van de Rode Duivels zorgde gisteren letterlijk voor een aardbeving

De Rode Duivels zijn gisteren overtuigend gewonnen tegen Brazilië, waardoor ons land doorstoot naar de halve finale van WK voetbal. De euforie was natuurlijk enorm voor de Belgische supporters die 32 jaar moesten wachten op een ticket voor de halve finale. En van die euforie kon de aarde zelfs meegenieten.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

België gaat naar de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal. Je kan het misschien nog altijd niet geloven, maar het is gisteren wel degelijk gebeurd. De Rode Duivels hebben Brazilië verslagen met 1-2. En daar is nu zelfs wetenschappelijk bewijs voor.

Geschiedenis geschreven

Je hebt gisterenavond bij het laatste fluitsignaal van de wedstrijd Brazilië – België waarschijnlijk ook wel letterlijk een gat in de lucht gesprongen van blijdschap. Voor de tweede keer in de geschiedenis wist België zich te plaatsen voor de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal. De eerste keer was op het legendarische WK van 1986 in Mexico, waar we nu dus niet meer naar zullen moeten verwijzen. Vanaf nu is het het legendarische jaar 2018.

En bij zo’n legendarische overwinning hoort natuurlijk een gepast feestje. Of je nu op de festivalweide van Werchter, op een groot scherm in de buurt of gewoon thuis in de zetel gekeken hebt: de feeststemming zat er sowieso in en dat zal de wereld geweten hebben.

Aardbeving

Seismologie.be laat namelijk weten dat de match seismologisch voelbaar was. Seismologie heeft te maken met de trillingen van de aarde. Het is normaal dat de aarde lichtjes trilt doorheen de dag, door de dagdagelijkse bewegingen van mensen.

Maar gisteren kon de aarde de match perfect mee volgen. Bij aanvang van de match was er even een vermindering in de seismologische activiteit in Ukkel, maar op het moment waarop de wedstrijd afgefloten werd, was er een enorme piek op te merken op het vlak van de seismologische activiteit.

We hebben met onze euforie en ontlading dus letterlijk voor een kleine aardbeving gezorgd. Dinsdag nog een keertje overdoen?

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…