Ozzy Osbourne zingt op nieuwe plaat van rapper Post Malone: eerste gastrol in 16 jaar

Rapper Post Malone brengt binnenkort een nieuw album uit, getiteld ‘Hollywood’s Bleeding’, en daarvoor neemt hij Ozzy Osbourne, Halsey, Travis Scott en Meek Mill onder de arm als guest performers. Van een eclectische gastlijst gesproken! De releasedatum: vrijdag 6 september.

Eerder raakte al bekend dat de hiphoppers Future, SZA, Swae Lee, Young Thug, Lil Baby en Da Baby te horen zouden zijn op ‘Hollywood’s Bleeding’. Post Malone bracht afgelopen week Circles uit, als tweede track van zijn nieuwe plaat. 

Enkele maanden geleden loste hij al de single Wow – met videoclip -, die ook op het album zal pronken. Na de release van ‘Hollywood’s Bleeding’ vertrekt Post Malone op zijn Runaway Tour met rapper Swae Lee.

‘Rapdebuut’ van de Prince of Darkness

Wanneer Ozzy Osbourne zich verroert, is dat groot nieuws in muziekland. De laatste keer dat hij te horen was op een plaat van een andere artiest was in 2003 met de Black Label Society-plaat ‘Stillborn’, niet toevallig de band van zijn toenmalige gitarist Zakk Wylde.

Dat Osbourne nu met een jonge rapper in zee gaat, is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Wellicht is de Prince of Darkness zinnens om zijn fanbase uit te breiden. Over de stijl waarin Ozzy Osbourne op het hiphopalbum zal zingen, is nog niets bekend.

Getty: Ozzy zingt op hiphopplaat

Begin dit jaar ging het echter niet goed met de Black Sabbath-pionier. De 70-jarige rocker was gevallen en had een ernstige wonde opgelopen. “Ik kan niet beschrijven hoe hulpeloos ik me voelde”, zei Ozzy onlangs aan het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. “Ik had een looprek nodig om naar het toilet te gaan. Ik was dag en nacht afhankelijk van verplegers. In het ziekenhuis liggen, is genoeg om je gek te maken. Ik ben god dankbaar dat ik mezelf niet verlamd heb door dat ongeval.”

Meer goed nieuws: in 2020 plant Ozzy een nieuwe wereldtournée.

Meer
Lees meer...