Pakistan blokkeert Tinder, Grindr en andere datingapps omdat er “onfatsoenlijke content” gedeeld wordt

Tinder
Shutterstock

Pakistan heeft vijf datingapps geblokkeerd, waaronder de populaire apps Tinder en Grindr. Volgens de autoriteiten in het islamitische land wordt er via de apps “immorele en onfatsoenlijke content gedeeld, wat volgens hen niet door de beugel kan.

Inwoners van Pakistan die op zoek zijn naar een nieuw lief, zullen dat voortaan niet meer via datingapps kunnen doen. Het land heeft namelijk vijf grote datingapps geblokkeerd nadat het eerder al vroeg om de inhoud beter te modereren.

Datingapps geblokkeerd

De apps Tinder, Grindr, Tagged, Skout en SayHi zijn vanaf vandaag niet meer beschikbaar in Pakistan. De Pakistaanse Telecommunicatie Autoriteit heeft beslist om de apps te blokkeren omdat ze niet reageerden op de vraag om strengere controles in te voeren op de content die erop gedeeld wordt.

De datingapps zijn redelijk populair in Pakistan. Zo heeft Tinder zo’n 440.000 downloads, LGBTQ-app Grindr zo’n 300.000, net zoals SayHi. Tagged en Skout zijn minder populair. Toch worden de apps allemaal gezien als “immoreel en onfatsoenlijk” en hebben de Pakistaanse autoriteiten daarom beslist om ze te bannen.

“Immoreel en onfatsoenlijk”

De datingapps worden dus gezien als “immoreel en onfatsoenlijk”. Dat komt vooral door het feit dat Pakistan een streng gelovig land is. De content die via de apps gedeeld wordt, wordt zo in strijd gezien met de islam. Waardoor er nu wordt ingegrepen.

De Pakistaanse telecomwaakhond is bovendien ook geen al te grote fan van TikTok en YouTube omdat ook daar “onzedelijke en expliciete beelden” gedeeld worden. Deze twee apps zijn voorlopig wel nog steeds beschikbaar in het land.

Censuur?

De organisatie Bytes for All sprak zich al uit over de beslissing van Pakistan en spreekt over een vorm van censuur. De staat moet volgens hen niet controleren welke apps inwoners op hun eigen smartphone gebruiken.

Maar voorlopig zijn de apps dus niet meer beschikbaar in Pakistan. Of dat ook zo zal blijven, zal later nog duidelijk worden.

Gesponsorde artikelen