Park Ji-won, de CEO van HYBE, dient ontslag in

Park Ji-won, die sinds 2021 de CEO is van HYBE, het grootste entertainmentbedrijf van Zuid-Korea, heeft zijn ontslag ingediend. Dat melden verschillende Zuid-Koreaanse media. Het nieuws komt op een moment waarop er heel wat te doen is binnen het bedrijf met het dochteragentschap ADOR.

Verschillende Zuid-Koreaanse media berichtten vandaag dat Park Ji-won, de CEO van HYBE, zijn ontslag heeft ingediend. Hij volgde in 2021 Bang Si-hyuk, de oprichter van Big Hit Entertainment, op als CEO van HYBE.

Park Ji-won

Park Ji-won maakt sinds mei 2020 deel uit van het toenmalige Big Hit entertainment en stond aan het hoofd van de grote veranderingen die het label sindsdien doormaakte. In oktober 2020 trok het bedrijf naar de beurs en in maart 2021 werd het omgedoopt naar HYBE. Op dat moment nam Park Ji-won ook de fakkel als CEO over van Bang Si-hyuk en werd Bang de CEO van Big Hit Music, het label waaronder de boybands BTS en TXT zitten.

Zo was Park Ji-won ook verantwoordelijk voor de fusie met het label Ithaca Holdings van Scooter Braun in april 2021. Ondertussen heeft HYBE zes agentschappen onder z’n vleugels. Het gaat hierbij om Big Hit Music (BTS, TXT), Pledis Entertainment (SEVENTEEN, TWS …), Belift Lab (ENHYPEN, ILLIT), Source Music (LE SSERAFIM), KOZ Entertainment (Zico, BOYNEXTDOOR) en ADOR (NewJeans). Vooral over die laatste was de afgelopen maanden heel wat te doen.

Ontslag

Maar nu komt het nieuws dat Park Ji-won ontslag neemt als CEO. Het is niet duidelijk of dit iets te maken heeft met het conflict met Min Hee-jin, de CEO van ADOR, maar het is opmerkelijk dat het samenvalt met het moment waarop het conflict tussen Min en Source Music, een ander dochterbedrijf van HYBE, een kookpunt bereikt.

HYBE reageerde al met een kort statement op het nieuws en liet daarbij weten dat er “nog niets beslist was”. Het weigerde om verdere commentaar te geven. Het is dus ook nog niet geweten wie Park zou kunnen opvolgen als CEO.

Meer
Lees meer...