Partij Islam kiest voor vrouwelijke lijsttrekker in Antwerpen, maar voert campagne met … stockbeeld

Partij Islam kiest voor vrouwelijke lijsttrekker in Antwerpen, maar voert campagne met … stockbeeld

In Antwerpen gaat de partij Islam voor een vrouwelijke lijsttrekker. Dat blijkt althans volgens een foto op de Facebook-pagina van de partij. Op de foto bij het bericht zien we een gesluierde vrouw, en wat meer is, de foto blijkt een stockbeeld te zijn. “Ze lijkt er wel op”, reageert Redouane Ahrouch bij Het Nieuwsblad.

De partij Islam blijft voor controverse zorgen. Deze week mocht Redouane Ahrouch z’n ideeën komen toelichten in De Afspraak en hij verklaarde daar binnen twaalf jaar een moslimmeerderheid in België te hebben. Hij stelde ook zeker met een lijst in Gent en in Antwerpen uit te pakken tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. In Antwerpen is de lijsttrekker intussen min of meer bekend. Het zou om een vrouw gaan, althans volgens de campagnefoto. Aan Het Nieuwsblad bevestigt Ahrouch dat gaat het om een Antwerpse met Afrikaanse roots die zelf het lijsttrekkerschap gevraagd heeft.

“Ze is sterk, standvastig en resoluut. En qua leeftijd is ze eind de twintig, denk ik toch.” Opvallend: de foto die de Facebook-pagina van de partij gebruikt, blijkt gewoon een stockbeeld te zijn. De krant ontdekte via Google dat het beeld immers al langer gebruikt wordt. “Ze lijkt er wel op”, is de reactie van Ahrouch.

Vrouwonvriendelijk

Tenzij het alsnog om een grap zou gaan, is het opmerkelijk dat hij voor een vrouwelijke lijsttrekker heeft gekozen in de stad van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Ahrouch staat immers bekend om zijn vrouwonvriendelijke standpunten en weigert om vrouwen in de ogen te kijken. Dat bewees hij deze week nog door tijdens het tv-debat staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) geen enkele keer rechtstreeks aan te kijken.

Waarom dan een vrouwelijke lijsttrekker. Volgens Ahrouch stond een niet nader genoemde organisatie achter haar kandidatuur en had hij weinig tijd om in discussie te gaan. De partij komt volgens Ahrouch op in zeker 33 gemeenten, maar wil naar 50 of 60 gaan.

Gesponsorde artikelen