Left Right
scrollTop top

Paul Rudd, Mike in ‘Friends’: “Ik voelde me een decorstuk”


Mike Friends Paul Rudd
© Friends

Paul Rudd is nu vooral bekend voor zijn rollen in Ant-Man en Clueless, maar van 2002 tot 2004 was hij te zien in Friends. Daar speelde hij de rol van Mike Hannigan, de pianospelende vriend van Phoebe. Hoewel hij een grote rol had in de laatste twee seizoenen van Friends, ziet hij die rol zelf als kleiner.

Paul Rudd en Chris Evans waren te gast bij Actors On Actors van Variety. Daarbij interviewen twee acteurs of actrices elkaar. Bij Paul en Chris ging het daarbij al snel over Pauls rol in de populaire sitcom Friends en daar had hij iets opmerkelijks over te zeggen.

“Decorstuk”

Paul Rudd speelde in de twee laatste seizoenen van Friends de rol van Mike Hannigan, de vriend van Phoebe. Je zal hem vast nog kennen van zijn luchtpianoskills. Hoewel Mike uiteindelijk trouwt met Phoebe en door veel fans gezien wordt als “de zevende vriend” (een titel die hij deelt met barman Gunther), heeft hij zelf een ander idee over zijn personage.

Friends Mike
Giphy

Toen Chris Evans hem vroeg hoe het voelt om deel uit te maken van een grote populaire productie als Friends antwoordde Paul Rudd als volgt. “In een reeks als Friends gaat de show over hen (de zes hoofdrolspelers, red.), maar het is interessant om er deel van uit te maken. Ook al was ik er maar voor een fractie. Het voelde alsof ik een decorstuk was in de reeks. Het ging niet over Mike Hannigan.” Maar hij kijkt wel positief terug op zijn tijd in Friends. “Het is heel interessant om deel uit te maken van iets dat zo’n grote impact heeft gemaakt op de popcultuur.”

Living With Yourself

Tegenwoordig is Paul Rudd ook te zien in de Netflixreeks Living With Yourself. In die reeks speelt hij twee rollen, die van Miles Elliot en die van zijn kloon. Chris Evans had daarover een interessante vraag: kreeg hij dubbel betaald. Het antwoord daarop was, jammer voor Paul, “Nee”.

Maar hij legt wel uit hoe het een moeilijke rol was om te spelen. Zo had Rudd vaak scènes met zichzelf als tegenspeler. Daarnaast werden de scènes ook vaak vanuit twee perspectieven gespeeld, waardoor hij ze uiteindelijk vier keer moest spelen.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…