Left Right
scrollTop top

Paus Franciscus: “Roddelen is een ergere plaag dan Covid-19”


Paus Franciscus
© Isopix

Op dit moment wordt de wereld nog steeds geteisterd door het coronavirus. En dat is ook Paus Franciscus niet ontgaan. Al is hij wel van mening dat er een ergere plaag is in de wereld: roddelen.

Pandemie of niet, Paus Franciscus houdt nog steeds wekelijks een toespraak voor de gelovigen in Vaticaanstad. Dat was ook zondag niet anders. De paus hield toen een opmerkelijk betoog over roddelen.

“Ergere plaag dan Covid-19”

“Alsjeblieft, broeders en zusters, laten we ons best doen om niet te roddelen”, zo verkondigde Paus Franciscus vanop zijn balkon boven het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. “Want roddelen is een ergere plaag dan Covid-19.”

Hij ging nog verder en zei: “De duivel is de grootste roddelaar. Hij zegt altijd slechte dingen over andere omdat hij een leugenaar is die de kerk wil verdelen. Als er iets fout gaat, kies dan voor zwijgen en bidden voor de broeder of zuster die een fout maakt, maar kies er nooit voor om te roddelen.”

Het is dus duidelijk: de paus wil niet dat je roddelt, want da’s des duivels en blijkbaar een ergere plaag dan het coronavirus. Het internet smult alvast van de uitspraak van de Paus en de uitspraak werd het onderwerp van een hoop moppen op Twitter.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658