Pentagon lost langverwachte UFO Report: bekijk het hier

De Amerikaanse regering heeft vrijdagavond een negen pagina’s tellende niet-geclassificeerde versie van het rapport van het Pentagon over Unidentified Aerial Phenomena (UAP’s, ook bekend als ufo’s) met het publiek gedeeld. Daaruit blijkt dat de Amerikaanse inlichtingsdiensten er niet vanuit gaan dat buitenaarde wezens achter de waarnemingen zitten, maar wat ze dan wel zijn, is voorlopig niet duidelijk.

De Verenigde Staten is het laatste jaar in de ban van ufo’s. Het Pentagon deelde toen namelijk enkele video’s met vreemde waarnemingen. Zij gaven daarbij toe dat ze de objecten niet hadden kunnen identificeren. In december van vorig jaar is dan een deadline ingesteld voor een rapport over waarnemingen van ufo’s dat het Pentagon en de inlichtingendiensten moeten vrijgeven.

De verplichting om deze informatie vrij te geven, maakte deel uit van een Covid-stimuluspakket dat voormalig president Donald Trump – na lang onderhandelen en weigeren – eind december eindelijk toch goedkeurde. Door de gegevens van deze onverklaarbare waarnemingen vrij te geven, hopen de inlichtingsdiensten toch tot logische verklaringen te komen.

Een half jaar later is het eindelijk zover. Vrijdagavond deelde de Office of the Director of National Intelligence (ODNI) namelijk het langverwachte document. Zoals verwacht, staat daarin geen bewijs over het bestaan van buitenaards leven.

Verschillende verklaringen

Het rapport – dat je hier kan lezen – zegt eigenlijk kort samengevat dat de Amerikaanse inlichtingsdiensten geen flauw idee hebben wat de onverklaarbare waarnemingen zijn die zij de voorbije jaren hebben geregistreerd. Nochtans gaat het hierbij om waarnemingen van de Amerikaanse luchtvaart, in totaal meer dan 140. De meeste daarvan gebeurden

Pentagon komt met enkele mogelijke verklaringen voor de zogenaamde UAP’s zoals vogels, ballonnen of vreemde natuurfenomenen. De meeste bezorgdheid is er echter over eventuele hoogtechnologische technologie die de VS nog niet kent, maar die gebruikt wordt door China, Rusland of andere landen.

Meer
Lees meer...