Left Right
scrollTop top

Peru opent Machu Picchu voor één toerist


Machu Picchu
© Machu Picchu – EPA

Na zeven maanden is de archeologische site rond de ruïnes van Machu Picchu opnieuw opengegaan. Da’s op zich al indrukwekkend, maar het wordt nog gekker als je weet dat de site voor één persoon z’n deuren heeft geopend. De Japanse toerist Jesse Katayama zat al zeven maanden vast in Peru (met z’n ticket voor Machu Picchu). In maart had het land namelijk z’n grenzen gesloten voor de coronacrisis.

Stel je voor: je trekt voor een paar dagen naar Peru omdat je ervan droomt om de ruïnes van Machu Picchu te bezoeken. Maar eens je daar toekomt worden de landsgrenzen gesloten door de coronacrisis en zit je zeven maanden vast in Peru, zonder Machu Picchu te hebben gezien. De archeologische site sloot namelijk ook de deuren door de crisis.

Vast sinds maart

Het is precies wat de Japanner Jesse Katayama is overkomen. Hij vertrok in maart naar Peru om de site te bezoeken. Hij had dus op voorhand al z’n ticket geboekt. Toen de coronacrisis uitbrak, sloten zowel Machu Picchu als Peru de deuren. Katayama zat dus vast in het land en kon de ruïnes niet eens bezoeken.

Ondertussen zijn we zeven maanden verder, en de Japanner mag binnenkort terug naar huis. Terwijl hij z’n terugkeer aan het regelen was, maakte Katayama ook een tussenstopje op het ministerie van Cultuur. Hij vroeg of hij na zeven maanden wachten, Machu Picchu toch mocht bezoeken.

Alleen in Machu Picchu

Het antwoord was verrassend: “Ja.” De site opende voor het eerst in zeven maanden en voor Katayama alleen de deuren. Hij kreeg gezelschap van de directeur van de site.

Heropening in november

De Peruviaanse minster van Cultuur, Alejandro Neyra, gaf een (virtuele) persconferentie over het onderwerp. Hij had naast de unieke heropening ook goed nieuws voor andere toeristen die ervan dromen om Machu Picchu te bezoeken.

De archeologische site opent normaal volgende maand opnieuw z’n deuren. Een precieze datum in november is er nog niet. Neyra vertelde ook dat de site niet op z’n volledige capaciteit zal opengaan. 30 procent van de anders 675 toeristen per dag worden nog toegelaten volgende maand.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938