10 wondermooie plaatsen waar elke Disney-fan ooit moet zijn geweest

Keizer Kuzco – Machu Picchu
Disney – iStock

We lopen hier precies op een filmset, ’t is ongetwijfeld al supervaak gezegd in steden als Los Angeles en Londen, plaatsen waar heel regelmatig films opgenomen worden. Bij Disney gingen ze een stapje verder, daar inspireerden ze zich op bestaande plaatsen, die dan net iets akeliger, romantischer of meer vervallen opdoken in de klassiekers die we allemaal kennen. Kijk maar even mee:

1. De Schone Slaapster: Neuschwanstein (Duitsland)

disney – istock

Neuschwanstein werd gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw in opdracht van de later krankzinnig verklaarde Lodewijk II van Beieren.

2. Belle en het Beest: de Elzas (Frankrijk)

disney – flickr Tambako The Jaguar

De Elzas is een regio in het oosten van Frankrijk, onder andere bekend om zijn lekkere wijnen.

3. Aladdin – Taj Mahal (India)

disney – istock

Het paleis van de Sultan in Aladdin is geïnspireerd op de Taj Mahal. Dat is trouwens geen paleis, maar een grafmonument dat Shah Jahan in 1632 liet bouwen voor zijn echtgenote.

4. De Klokkenluider van de Notre Dame: Notre-Dame van Parijs (Frankrijk)

disney – istock

De Notre Dame is een van de meest bekende vroeggotische gebouwen ter wereld. Het duurde bijna 200 jaar om de kathedraal af te werken.

5. De Kleine Zeemeermin: Kasteel van Chillon (Zwitserland)

disney – istock

Het Kasteel van Chillon, een burcht gelegen aan het meer van Genève, is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa.

6. Mulan: Verboden Stad (China)

disney – istock

Het paleis van de keizer werd geïnspireerd op de Verboden Stad in Peking. Momenteel is het open voor toeristen, vroeger was het de woning van verschillende keizers.

7. Keizer Kuzco – Machu Picchu (Peru)

disney – istock

Pacha’s dorpje is gebaseerd op de Machu Picchu, een stad van de Inca’s die 2.430 meter hoog ligt in de Peruviaanse bergen. De site werd pas in 1911 herontdekt.

8. Sneeuwwitje: Kasteel van Segovia (Spanje)

disney – istock

Het kasteel uit Sneeuwwitje is geïnspireerd op het Alcazar de Segovia, een Spaans kasteel. Het staat op een klif tussen twee rivieren, vandaar de vorm.

9. Up: Ángelwaterval (Venezuela)

pixar – istock

Paradise Falls is gebaseerd op de Ángelwaterval in Venezuela. Het is met zijn 979 meter de hoogste vrij vallende waterval ter wereld.

10. Brave: Eilean Donan Castle (Schotland)

disney – istock

Het koninklijk kasteel is geïnspireerd op het Eilean Donan Castle in Schotland. Dat was ooit een klooster, maar kwam daarna in handen van de Mackenzie-clan.

Gesponsorde artikelen