Peter Jackson zou aan vervolg ‘The Adventures of Tintin’ werken

Goed nieuws voor de fans van Kuifje! Regisseur Peter Jackson zou namelijk aan een sequel van de animatiefilm The Adventures of Tintin werken. Dat heeft acteur en goede vriend van Jackson Andy Serkis laten weten. Wanneer er meer nieuws over het project zal volgen, is nog niet bekend.

Het is ondertussen al 13 jaar geleden dat The Adventures of Tintin in de bioscoop verscheen. Sindsdien hoopten fans stiekem op een vervolg en dat lijkt er nu ook aan te komen. Regisseur Peter Jackson zou namelijk bezig zijn met The Adventures of Tintin 2. Al is nog niet duidelijk of de plannen ook al concreet zijn.

The Adventures of Tintin

In de animatiefilm The Adventures of Tintin volgden we Tintin, of Kuifje, en zijn trouwe hondje Bobbie. Zij ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip ‘De Eenhoorn’ een geheim met zich meedraagt en gaan op zoek naar antwoorden. Natuurlijk verloopt die zoektocht niet zonder gevaar.

Eerder verschenen er al tekenfilms over het stripfiguur, maar voor de film van Sony Pictures mocht alles wat grafischer en mooier en werd er heel wat werk gestoken in een nieuwe 3D-stijl. De eerste film was dan ook ver voor op z’n tijd en maakte gebruik van enkele nieuwe tekentechnieken waardoor alles nog echter leek. Iets wat uiteindelijk ook voor goeie recensies en heel wat fans zorgde.

Andy Serkis

Sindsdien zijn er heel wat mensen die stil hopen op een vervolg. Een vervolg dat er nu wel eens zou kunnen aan komen. Het nieuws rond een vervolg ging gisteren rond op X. Daar had de Franse journalist Alexander Loos een interview met acteur Andy Serkis, vooral bekend door zijn rol als Gollem in The Lord of the Rings.

Serkis sprak voor de eerste film de stem van Haddock in en is ook een goeie vriend van regisseur Peter Jackson. Hij vertelde aan de journalist dat Jackson “zeker aan een vervolg van Tintin aan het werken is”.

Meer
Lees meer...