Tweede seizoen ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ krijgt eerste teaser én releasedatum

Prime Video heeft de eerste beelden vrijgegeven van het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power. Daarin zien we Sauron na zijn transformatie in Annatar, een belangrijk moment in de mythologie van J.R.R. Tolkien.

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power verscheen tussen 1 september en 14 oktober 2022 op Prime Video. De streamingdienst van Amazon nam daarbij een zeer dure gok in de hoop een franchise uit te bouwen die de concurrentie van Game of Thrones van HBO kon aangaan. 

Het is dan ook de bedoeling om minstens vijf seizoenen te maken van The Lord of the Rings: The Rings of Power. Het tweede daarvan zal vanaf 29 augustus te zien zijn op Prime Video.

One Ring

De streamingdienst deelde zojuist een eerste teaser van die nieuwe afleveringen. Daarin zien we de opkomst van de bekendste en meest gevaarlijke slechterik uit de Second Age van Middle-earth. Sauron heeft zich namelijk vermomd als een elf met de naam Annatar (Charlie Vickers). Zo wil hij de elfen en Celebrimbor (Charles Edwards) aanzetten om meer ‘rings of power’ te maken voor hem. Zijn ultieme doel daarbij is om in Mordor de One Ring te maken die macht heeft over alle andere ringen.

De kans is dan ook groot dat we deze belangrijke gebeurtenis zullen zien in het tweede seizoen van The Rings of Power. Het eerste seizoen van de reeks leek daar al naartoe te werken, maar toonde die gebeurtenis uiteindelijk niet. Met de komst van Annatar lijkt het nu bijna zeker dat de serie zijn naam zal waarmaken.

Het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power verschijnt op donderdag 29 augustus op Prime Video.

Meer
Lees meer...