Nieuwe uitshirts Rode Duivels gebaseerd op Kuifje gelekt

De officiële foto’s van de nieuwe shirts van de Rode Duivels zijn gelekt. Het gaat om de uitshirts die het nationale voetbalteam zal dragen op het EK in Duitsland deze zomer. De shirts zijn gebaseerd op de outfit van een van de belangrijkste exportproducten van België: Kuifje.

Deze zomer neemt België het op tegen de beste Europese landen tijdens het EK voetbal in Duitsland. In de groepsfase staan alvast Roemenië en Slowakije te wachten. De derde tegenstander wordt deze maand nog bepaald. Daarbij gaat het tussen IJsland, Bosnië en Herzegovina, Oekraïne en Israël.

Nieuwe shirts

Nadat de truitjes van de Rode Duivels voor het WK in Qatar al eerder dan verwacht uitlekten, lijkt dat nu ook het geval te zijn met die voor het EK van dit jaar. Samen met tenues van onder andere Duitsland, Engeland en Italië circuleert het nieuwe truitje van de Belgen al enkele weken op het internet.

Hoewel het toen over digitale mock-ups ging, lijken nu ook de officiële foto’s te zijn uitgelekt. Dat het uitshirtje gebaseerd zou zijn op Kuifje was al langer bekend, maar nu krijgen de fans ook al de finale versie te zien.

Kuifje

Op de meestal goed geïnformeerde website Footy Headlines circuleren nu foto’s van de officiële fotoshoot van de truitjes. Het gaat daarbij om een lichtblauw shirt met een witte kraag en een bruin shortje. Helemaal zoals bij Kuifje dus.

Dat Adidas zich baseerde op het bekende stripfiguur is natuurlijk geen toeval. Kuifje is nog steeds een van de bekendste exportproducten van België. Binnenkort zullen de fans hun eigen Kuifje dus misschien aan het werk zien in de vorm van een fantastisch spelende Rode Duivel.

Meer
Lees meer...