Nieuwe shirts van de Rode Duivels voor het WK in Qatar eindelijk officieel voorgesteld

Het WK voetbal in Qatar start eind november, en dat betekent natuurlijk dat alle landen nieuwe shirts lanceren. De eerste deden dat enkele weken geleden al, maar toch was het tot vandaag wachten op de shirts van onze Rode Duivels. Door een lek wist iedereen al een tijdje hoe de shirts er zouden uitzien, en kwam er al heel wat kritiek. Toch zullen de Belgische voetballers nu officieel in die truitjes aantreden.

Wat al een tijdje publiek was geweten, is nu ook officieel bevestigd. De Rode Duivels zullen tijdens het WK in Qatar in rode shirts met vlammen spelen. Toen de shirts voor het eerst uitlekten, kwam er al heel wat commentaar. Ze zouden onvoldoende klasse uitstralen en zouden teveel doen denken aan de darts T-shirts van ons land. Toch gaan Adidas en de KBVB verder met de shirts en zullen onze voetballers wel degelijk in die nieuwe truitjes te zien zijn.

Vlammen

Wie aan duivels denkt, die denkt aan vlammen. Dat is wat Adidas gedacht moet hebben tijdens het maken van de nieuwe shirts voor het nationale voetbalteam van België. Enkele weken geleden lanceerde het merk al enkele shirts voor andere landen. Daarbij zaten enkele pareltjes, maar ook enkele zeer gewone shirts. Het shirt van België zat er toen nog niet bij, maar toch maakten verschillende bronnen die dag al bekend hoe het er zou gaan uitzien.

Dat shirt was volledig rood, met enkele geel/zwarte vlammen op de mouw. Die vlammen verwijzen natuurlijk naar de bijnaam van ons nationaal team: de Rode Duivels. Meteen na dat lek, regende het negatieve reacties op sociale media. Mensen vergeleken het met de shirts van dartsspeler Dimitri Van den Bergh of noemden het “beschamend”.

Officieel

Toch maakten de Belgian Red Devils het shirt vandaag officieel bekend. Kevin De Bruyne en co. zullen in november wel degelijk aan het WK beginnen in het rode shirt met vlammen. Dat shirt is vanaf vandaag te koop via de officiële site van Adidas, waar ook trainingsspullen te krijgen zijn.

Het uitshirt is nog niet officieel bekendgemaakt, maar dat zal zonder twijfel ook overeenkomen met het gelekte shirt. Dat shirt zou een samenwerking zijn tussen Adidas, de KBVB en Tomorrowland. En ziet er, volgens ons, toch iets beter uit dan het thuisshirt.

Bekijk de officiële aankondiging hier:

Dit is hoe het uitshirt er zou uitzien:

Meer
Lees meer...