WK 2022: Dit zijn de tegenstanders van de Rode Duivels in de poulefase

België is op het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar uitgeloot in groep F. Daarin ontmoet het Kroatië, Marokko en Canada. Het WK 2022 gaat deze winter door van 21 november tot 18 december. België speelt zijn eerste wedstrijd op woensdag 23 november.

Voetbalfans wereldwijd keken vandaag naar Qatar voor de loting van het wereldkampioenschap voetbal dat komende winter doorgaat. 29 van de 32 deelnemers daarvan zijn al bekend. De laatste drie landen kunnen zich in juni kwalificeren voor het WK. Zoals gebruikelijk is bij een WK-loting begon het evenement met heel wat speeches en andere tierlantijntjes, zoals het voorstellen van de WK-bal en de hymne.

Na die lange introductie was het dan eindelijk tijd voor hetgeen waarop iedereen echt zat te wachten. België werd daarbij uitgeloot in groep F. Die groep werd later ook nog aangevuld met Kroatië, Marokko en Canada. De Rode Duivels openen het toernooi tegen Canada op woensdag 23 november 2022. Daarna wacht Marokko op zondag 27 november 2022 en Kroatië op donderdag 1 december 2022. In welke stadions en hoe laat ons land speelt, wordt later bepaald.

Topmatch in achtste finale

Met vicewereldkampioen Kroatië, het talentvolle Canada en de ongetwijfeld belanden wedstrijd tegen Marokko kreeg België allerminst een eenvoudige loting. Bovendien wacht na de groepsfase meer dan waarschijnlijk meteen een heuse topmatch voor de Rode Duivels. In de achtste finale wacht namelijk een tegenstander uit groep E, met Spanje, Duitsland, Japan en Costa Rica/Nieuw-Zeeland.

Meer
Lees meer...