Nieuwe shirts van de Rode Duivels voor EK 2024 gelekt: donkerrood thuistenue en uittenue gebaseerd op Kuifje

Dit jaar is het bij de mannen weer tijd voor een EK voetbal. Daarin zijn de Rode Duivels alvast zeker van hun plek en kwamen ze een tijdje geleden ook te weten wie hun eerste tegenstanders zullen worden. Tegen die tegenstanders zullen ze het alvast gaan opnemen in een gloednieuw tenue. Die tenues zijn nog niet officieel voorgesteld, maar toch lijkt een doorgaans goed geïnformeerde site nu al te weten hoe die er gaan uitzien.

Nadat de truitjes van de Rode Duivels voor het WK in Qatar al eerder dan verwacht uitlekten, lijkt dat nu ook het geval te zijn met die voor het EK van dit jaar. Samen met tenues van onder andere Duitsland, Engeland en Italië circuleert het nieuwe truitje van de Belgen al enkele weken op het internet.

Het zou gaan om een bordeauxrood thuistruitje en een uittenue dat veel wegheeft van de outfit van Kuifje. Of de uiteindelijke tenues er ook echt zo zullen uitzien, valt af te wachten. Wanneer de officiële bekendmaking zal volgen, is nog niet bekend.

Thuis

Het eerste shirt is net zoals alle voorgaande exemplaren overwegend rood. Al is er toch een grote verrassing aanwezig. Het gaat namelijk niet langer om fel rood, maar wel om een soort bordeauxrood. Voor de rest koos Adidas voor een gouden touch op het logo van de KBVB en dat van Adidas zelf.

De andere afwerkingen, zoals de strepen op de mouwen, zijn zwart. Op de achtergrond zien we dan weer een soort patroon waar we ook de kroon uit het logo kunnen terugvinden. De rugnummers zouden dan weer in het goud toegevoegd worden.

Uit

Voor de uitshirts blijft de achtergrond hetzelfde diagonale patroon. Daar worden de kroontjes wel vervangen door het jaartal 1895. Ook het kleur is natuurlijk anders. Daarvoor koos Adidas namelijk voor een lichtblauwe kleur, gebaseerd op de outfit van Kuifje, een van de bekendste stripfiguren van ons land. Om de vergelijking met Kuifje compleet te maken, is er ook een wit kraagje aan het shirt toegevoegd.

Meer
Lees meer...