Left Right
scrollTop top

PewDiePie geeft uitleg over zijn break van YouTube: “Nee, ik stop er niet mee”


PewDiePie
© Aftonbladet / Ibl Bildbyrå / IBL

PewDiePie stopt niet met YouTube. In een nieuwe video geeft hij meer uitleg over de break waarover hij eerder sprak. Het verhaal werd compleet opgeblazen en overal werd al gesproken van “het einde van de YouTubecarrière van PewDiePie. Maar dat lijkt nu dus niet waar te zijn.

YouTuber PewDiePie dropte eerder deze week een bommetje, of zo leek het toch. De Zweed, die op dit moment in Groot-Brittannië woont, gaf aan dat hij in het begin van 2020 een korte break zou nemen van YouTube. Maar dat werd door heel wat media fout opgevat als een einde van z’n carrière. Daarom heeft PewDiePie nu in een nieuwe video uitgelegd wat hij eigenlijk bedoelde.

10 jaar lang, bijna elke dag

PewDiePie, die eigenlijk Felix Kjellberg heet, is – op T-Series na – de grootste YouTuber ter wereld. Hij haalt jaarlijks verschillende miljoenen binnen via zijn profiel op de website. Dit jaar haalde hij als tweede profiel ooit de kaap van 100 miljoen subscribers en stapte hij in het huwelijksbootje met zijn vriendin Marzia, die hij via YouTube leerde kennen. Dat YouTube het leven van de Zweed compleet veranderd heeft, is dus geen overdrijving.

Maar YouTube eist ook een zware tol op het leven van de 30-jarige Felix. Al bijna 10 jaar lang post hij elke dag een video. Zelfs toen hij op huwelijksreis was, nam hij amper vijf dagen een pauze van zijn job. Het is daarom dat hij nu eventjes een break wil nemen.

“Break”

In een video liet PewDiePie eerder deze week weten dat hij een “break” zou nemen van YouTube. Dat deed hij met een korte mededeling op het einde van een video. “Dit is een goed moment om aan te kondigen dat ik volgend jaar een pauze ga nemen van YouTube. Ik wilde het op voorhand laten weten, want ik heb de beslissing gemaakt. Ik ben moe. In het begin van volgend jaar ga ik voor een tijdje weg zijn. Ik zal het jullie later nog wel uitleggen.”

De woorden van PewDiePie werden al snel opgeblazen en aangedikt door de media. Zo spraken verschillende grote merken van “het einde van PewDiePie” en werd de “break” van de grote YouTuber gezien als zijn afscheid van de website die hem groot maakte. Maar dat spreekt de Zweed nu tegen in een nieuwe video.

Breaking News: ‘PewDiePie has quit YouTube’

In een nieuwe video reageert PewDiePie op de nieuwsberichten die in de afgelopen week over hem verschenen. Daarbij valt het vooral op dat zijn woorden behoorlijk opgeblazen werden. Zo kopte bijna iedereen met de titel “PewDiePie quits”, ofwel “PewDiePie stopt ermee”. (Toch onze complimenten voor de pun “PewDie-Bye”.)

Maar in de nieuwe video maakt PewDiePie duidelijk dat hij niet stopt met YouTube. In de eerste plaats zegt hij zo dat als hij echt zou stoppen met YouTube, hij daar wel een volledige video aan zou wijden. Maar hij wilde er geen drama van maken, aangezien het ook geen drama is. Want hij zal simpelweg een korte pauze nemen, iets wat hij nog nooit eerder heeft gedaan.

Bijna tien jaar lang, één video per dag

Verder geeft hij ook aan dat hij veel reacties las van mensen die niet begrepen dat hij zoveel geld kon verdienen met YouTube. Daarom legde de Zweed ook dat even uit. “Ik post al bijna tien jaar lang elke dag video’s op YouTube. YouTube is geen stabiele job, de regels veranderen constant. Daardoor kan het elke dag, voor eender wie, gedaan zijn”, zo legt hij uit.

“Omdat ik deze kans kreeg om een YouTuber te zijn, wilde ik er zoveel mogelijk uithalen. En dat is ook wat ik gedaan heb. Ik denk dat dat een belangrijke reden is van mijn succes op dit platform. Ik post elke dag video’s, ik neem geen video’s op voorhand op, …” Maar het is wel precies dat waardoor PewDiePie zichzelf nu even een pauze wil gunnen.

De break

“Ik dacht eigenlijk dat mijn succes al na twee jaar voorbij zou zijn, maar hier ben ik. Ik wil niet wanneer ik binnen nog eens tien jaar terugkijk naar mezelf het gevoel hebben dat ik nog steeds hetzelfde doe. Dat wil niet zeggen dat ik niet hou van wat ik doe, maar ik wil niet terugkijken op mijn leven binnen twintig jaar.en denken ‘Cool, ik heb enkel YouTube-video’s gemaakt en ik heb nooit iets anders gedaan’. Dat lijkt me enorm triestig.”

En daarom wil hij even de tijd nemen om te reflecteren. “Ik denk ook gewoon dat het belangrijk is voor iedereen om een pauze te nemen, eender welke job je hebt. Er is dit jaar zoveel gebeurd in mijn leven (PewDiePie haalde 100 miljoen volgers, trouwde met zijn vriendin Marzia, …). Ik heb alles altijd maar blijven opstapelen, zonder ooit een pauze in te lassen. Ik weet niet wat het is om me geen zorgen te moeten maken over video’s.” Het wordt dus PewDiePie zijn allereerste pauze ooit. Zelfs voor zijn huwelijksreis nam PewDiePie maar vijf dagen vrij en maakte hij uiteindelijk zelfs tijdens die vijf dagen een vlog voor zijn volgers. “Ik wilde gewoon voelen hoe het is om me geen zorgen te moeten maken. Ik wilde hier geen big deal van maken. Maar nu voel ik me verplicht om dit uit te leggen.”

Fans van PewDiePie kunnen dus op twee oren slapen. De Zweed stopt niet met YouTube, hij zal gewoon, voor de eerste keer in tien jaar tijd, een pauze nemen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update