Left Right
scrollTop top

PewDiePie neemt begin 2020 een break: 102 miljoen volgers en miljarden views


PewDiePie, de meest populaire YouTuber ter wereld, neemt voor onbepaalde tijd afscheid van het medium. In zijn meest recente video kondigt de 29-jarige Zweed aan dat hij begin 2020 een pauze inlast. PewDiePie heeft zo’n 102 miljoen volgers op YouTube.

“Ik neem volgend jaar een pauze van YouTube. Ik wilde het eerder al vertellen. Ik ben moe. Ik voel me heel erg moe. Ik zal het later uitleggen, maar wilde dit alvast laten weten”, zegt PewDiePie.

De YouTuber vertelt niet wat die pauze precies zal inhouden. Felix Kjellberg, zoals PewDiePie echt heet, was de eerste YouTuber die meer dan 100 miljoen volgers bereikte. Hij wist miljarden views te scoren.

“Geen vrije tijd”

Afgelopen jaar zei PewDiePie nog op de podcast Cold Ones dat hij aan zijn video’s werkt vanaf het moment dat hij opstaat tot het moment dat hij gaat slapen. “Ik neem bijna geen vrije tijd”, zei hij toen. “Ik denk dat het goed zou zijn op een bepaald moment een pauze in te lassen. Het zou zijn om voor het eerst in tien jaar niet de hele tijd met YouTube in mijn hoofd te zitten.”

Controverse

In 2017 kwam PewDiePie onder vuur te liggen nadat hij mensen had ingehuurd om een bord omhoog te houden met de boodschap “Death to All Jews”. Hij postte een video van een man gekleed als Jezus die “Hitler did absolutely nothing wrong” zei. In de nasleep van de controverse liet YouTube PewDiePie deels vallen. PewDiePie kon wel altijd geld blijven verdienen via views en gewone advertenties.

Miljonair

Doordat PewDiePie zoveel views en volgers heeft, kan hij jaarlijks miljoenen dollars binnenloodsen. Bovendien praat hij in zijn vlogs maar al te graag over videospelletjes, merken en andere artikelen. Hij kan die producten maken of kraken door een positieve of negatieve review te geven. Dat geeft de jonge Zweed enorm veel macht.

Volgens het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes verdiende PewDiePie vorig jaar 15,5 miljoen dollar (zo’n 13,9 miljoen euro).


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…