Left Right
scrollTop top

P!nk wil ‘te lange broekjes-boete’ Noorse handbalvrouwen betalen


Pink
© Image Press Agency / Sipa USA (Via Isopix)

De Amerikaanse zangeres P!nk heeft via Twitter aangeboden om de boete van de Noorse beachhandbal vrouwenploeg te betalen. In de tweet laat ze weten dat ze trots is op de Noorse ploeg om de seksistische regels in de sport aan te kaarten.

De Noorse beachhandbal vrouwenploeg kreeg vorige week een fikse boete voorgeschoteld van de Europese Handbalfederatie. Na hun wedstrijd tegen Spanje voor brons op het EK Beachhandbal in Varna in Bulgaria werden ze beboet voor het dragen van aansluitende shortjes in plaats van bikinibroekjes.

Boete van 1.500 euro

Volgens de regels van de Internationale Handbalfederatie moeten vrouwelijke speelsters bikinibroekjes dragen. Deze moeten “strak zijn en moeten in een hoek uitgesneden zijn aan de bovenkant van het been”. De zijkanten van de broekjes mogen niet langer zijn dan 4 inches, ofwel 10 centimeter.

De Noorse vrouwenploeg droeg tijdens de wedstrijd shortjes. Die waren wel strak, maar waren niet in een hoek uitgesneden en waren ook langer dan 10 centimeter. Daarom kregen alle leden van de ploeg een boete voorgeschoteld van 150 euro. Waardoor de ploeg dus in totaal 1.500 euro moet betalen voor het dragen van shortjes in plaats van bikinibroekjes.

Mannen mogen in het beachhandbal wel gewoon lange shorts dragen. De enige vereiste bij hen is dat de shorten “niet te los” zijn en niet langer mogen zijn dan 10 centimeter boven de knie. De Noorse Handbalfederatie vindt deze regel al langer seksistisch en probeert deze al jaren aan te kaarten. Maar voorlopig dus zonder succes want de vrouwen kregen nog steeds elk een boete van 150 euro voor het dragen van langere shortjes.

P!nk

Het nieuws van de boetes ging al snel rond en bereikte zo ook de Amerikaanse zangeres P!nk. Zij reageerde in een tweet op het nieuws. “Ik ben heel trots op de Noorse vrouwenploeg in het beachhandbal omdat ze de heel seksistische regels over hun ‘uniform’ aankaarten. De Europese Handbalfederatie zou beboet moeten worden voor seksisme. Doen jullie goed, ladies.”

Het blijft ook niet alleen bij woorden. Want P!nk biedt op het einde van haar tweet ook aan om de boete van de ploeg voor haar rekening te nemen. “Ik zou met plezier jullie boetes betalen. Doe zo verder!”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…