Pizza Hut lanceert nieuwe pizza met wel heel veel koriander

Pizza Hut heeft een wel heel opvallende nieuwe pizza gelanceerd. Het gaat om een “Te Veel Koriander”-pizza … waarbij je de naam heel letterlijk mag nemen. Het nieuwe gerecht is wel enkel tijdelijk te verkrijgen in Japan.

Hoewel sommige mensen blijven beweren dat het naar zeep smaakt, zijn heel veel mensen juist wel zot van koriander. Vooral in de Aziatische keuken blijft het kruid enorm populair. Een jaar geleden verraste McDonald’s in China al door uit te pakken met een McFlurry met koriandersmaak.

Pizza Hut

Deze keer is het Pizza Hut Japan dat uitpakt met een overdosis koriander. Zij lanceren namelijk een nieuwe pizza die de toepasselijke naam “Te Veel Koriander” kreeg. De basis van dit nieuwe gerecht is een pizza met tomatenpuree en de pikante/zoete yangnyeom-saus. Daarbovenop liggen garnalen en heel veel koriander. Volgens Pizza Hut gaat het om minstens drie stengels per stuk pizza.

Bron: Pizza Hut

Gen Z

“Vanaf het moment dat je de doos opent, word je verrast door de geur. Het is zo’n grote hoeveelheid koriander dat Gen Z niet anders kan dan zeggen: ‘Wauw, het is alsof er gras groeit op de pizza'”, klinkt het in het persbericht van Pizza Hut.

De nieuwe pizza maakt deel uit van een campagne van Pizza Hut om een jongere generatie aan te spreken. Het kondigde de “Te Veel Koriander”-pizza dan ook aan in een opvallende TikTok-video. Daarin zien we hoe het marketingteam de nieuwe smaak voorstelt aan Shoichi Nakamura, topman van Pizza Hut Japan. De nieuwe variant zou gekozen zijn uit meer dan 100 speciale smaken die bedacht werden.

De “Te Veel Koriander”-pizza is nog tot 9 april te verkrijgen in ongeveer de helft van de Japanse Pizza Hut-restaurants. Voorlopig zijn er geen plannen om de smaak naar België te brengen.

@pizza_hut_japan 社長に新商品提案してみた?? #ピザハット #パクチーすぎて草 #パクチー #社長 #社長と部下 ♬ オリジナル楽曲 – 【公式】ピザハット
Meer
Lees meer...