Duizendtal feestvierders op Sint-Pietersplein in Gent, ook stadspark in Leuven afgesloten door drukte

In Gent heeft de politie alle toegangen tot het Sint-Pietersplein afgesloten omdat er een duizendtal mensen waren samengekomen om te feesten. Ook in het stadspark in Leuven was het zo druk dat  de politie moest ingrijpen.

Het Sint-Pietersplein in Gent lokt al een tweetal weken regelmatig jongeren die er komen om te drinken en naar muziek te luisteren. Naar eigen zeggen overtreden ze daarbij geen coronamaatregelen omdat ze maximum uit groepjes van vier personen bestaan.

Samenscholing

Toch schreef de politie vorige week een aantal keer pv’s uit voor verboden samenscholing. Vaak stroomden in de loop van de avonden namelijk meer jongeren toe.

Dat laatste was ook woensdagavond het geval. Toen de politie rond 18 uur ter plaatse kwam waren naar schatting zo’n duizend feestvierders aan het dansen en feesten zonder de afstandsregels te respecteren. Kort daarop besloot burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) om de invalswegen af te sluiten. Het was de bedoeling om daarna het Sint-Pietersplein te ontruimen, maar dat bleek niet nodig. Uit schrik voor coronaboetes maakten de meeste aanwezigen zich zelf snel uit de voeten.

“Het is goed dat iedereen zelf is afgedropen. Ik heb begrip voor studenten die willen samenkomen, maar dit moet coronaproof gebeuren. Spreek af in groepjes van maximaal vier en respecteer de regels. Daarnaast herhaal ik nog eens mijn boodschap: zoek rustigere plaatsen op als het te druk wordt. Gent is groot genoeg”, reageert burgemeester De Clercq op het incident in De Morgen.

Om nieuwe incidenten te vermijden zullen er in de toekomst extra agenten aanwezig blijven op en rond het Sint-Pietersplein in Gent

Druk in Leuven

Ook in Leuven moest ingegrepen worden door grote drukte. Daar ging het niet om een spontaan feest, maar om te veel mensen die van het mooie weer kwamen genieten in het stadspark.

Burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) besliste daarom rond 18 uur om het stadspark te ontruimen en tijdelijk af te sluiten.

Meer
Lees meer...