Dit is het populairste gerecht op Deliveroo in 2022

Benieuwd of jij de enige bent die zo van poké bowls houdt of elke woensdag McDonald’s laat leveren? De app Deliveroo heeft een lijst opgesteld met de 10 meest bestelde gerechten van 2022. Daarop zijn heel wat vaste waarden te vinden, maar maken ook nieuwe namen hun intrede.

Naar goede gewoonte heeft Deliveroo weer zijn eindejaarslijstje gedeeld. Daarop deelt de delivery service de populairste gerechten van het jaar. Zowel voor België als wereldwijd werd een top 10 opgemaakt. En daarin is heel wat variatie te vinden.

Wereldwijd

De top 100 meest bestelde maaltijden op Deliveroo zijn weer bekend. Eén ding valt al meteen op, want de eerste plek wereldwijd wordt niet langer ingevuld door pokébowl. De meest bestelde maaltijd via de dienst is namelijk de pita chawarma van Poulet Mezzencore in Parijs.

Die wordt gevolgd door de Burrito van Chipotle, Londen. De Schiacciata Favolosa, een traditionele sandwich, van All’Antico Vinaio uit Firenze sluit de top 3 af. Daarna volgt nog de Chicken Sando van PICKL in Dubai en dan is er voor het eerst sprake van een poké bowl.

België

En de poké bowl die wereldwijd schittert op plaats 5 is die van Surfside Poké uit Luik. Daaruit kunnen we dus ook meteen afleiden dat de poké bowl in België nog steeds het meest bestelde gerecht via Deliveroo is. Op de tweede plaats schittert de Empire Cheeseburger van Manhattn’s Burgers Boondael in Brussel en de Big Mac McMenu van McDonald’s in Luik sluit de top 3 af.

Daarna is het twee keer de beurt aan Gent. Op de vierde en vijfde plaats staan namelijk de Medium spaghetti Kastart van De Kastart en de Kleine puntzak van Frituur Frans Hooiaard. Toch is het opnieuw Luik die daarna, op plaats 6, volgt. Daar staat de Giant van Quick.

De top 10 in België wordt vervolledigd door Bocca van Bocca in Gent, French Taco van French taco’s in Kortrijk, Poké Bowl Aloha Salmon van Aloha Antwerp en de croissant van Renard Bakery in Brussel.

Poké bowl van Surfside Poké uit Luik (Bron: Deliveroo)
Meer
Lees meer...