Prime Video start met advertenties op streamingdienst, tenzij gebruikers extra betalen

Prime Video zal binnenkort beginnen met het tonen van “een beperkt aantal advertenties” aan klanten. Wie geen reclame wil zien, zal een extra bedrag per maand moeten betalen. Voorlopig zijn de advertenties wel beperkt tot gebruikers in de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Het nieuws over de advertenties op Prime Video is eigenlijk niet nieuw. De streamingdienst van Amazon kondigde dat namelijk al aan in september. Naar eigen zeggen is die verandering nodig om te kunnen “blijven investeren in boeiende content en die investeringen te verhogen”. Prime Video beklemtoont wel dat het aantal advertenties nog steeds significant lager zal liggen dan bij lineaire televisie.

Prime Video heeft die plannen nu wel concreter gemaakt met meer details erover. Zo zullen de advertenties vanaf 29 januari te zien zijn voor Amerikaanse klanten, op 5 februari volgen ook Duitse en Britse klanten. Daarna zijn ook al zeker Frankrijk, Italië, Spanje, Mexico en Australië aan de beurt. Of ook België binnenkort advertenties krijgt op Prime Video, is nog niet bekendgemaakt.

Geen reclame = meer betalen

Klanten van Prime Video zullen niets moeten doen als ze geen problemen hebben met de advertenties. Enkel wie die niet wil zien, moet zijn, haar of hun abonnement aanpassen. In de Verenigde Staten betaal je 2,99 dollar extra per maand om geen reclame te zien.

Daarmee verschilt de aanpak wel enigszins van die van concurrenten Netflix en Disney+. Die introduceerden het voorbije jaar ook abonnementsformules met advertenties in sommige landen. Bij hen ging het echter om nieuwe, goedkopere abonnementsformules. Prime Video is echter wel nog steeds met voorsprong de goedkoopste streamingdienst op de markt.

Meer
Lees meer...