‘Professor T.’ krijgt nu ook Britse remake

Professor T. verovert het de wereld. Na remakes in Frankrijk, Tsjechië en Duitsland volgt nu ook een Britse remake. In die nieuwe versie zullen onder andere Ben Miller (Johnny English) en Frances de la Tour (Harry Potter) te zien zijn.

Bij ons werd de allerlaatste aflevering eind 2018 uitgezonden, maar sindsdien is het nooit echt gestopt voor de serie. Professor T. werd ook uitgezonden in Nederland, Australië en de Verenigde Staten en kreeg remakes in Frankrijk, Tsjechië en Duitsland. Nu volgt ook het Verenigd Koninkrijk. Het Britse kanaal ITV is aan een eigen remake bezig, en de opnames vinden plaats tussen april en de zomer.

Succes

https://www.youtube.com/watch?v=jUEq0cfueM4

Professor T. was bij ons vanaf 2015 te zien en telde drie seizoenen. De serie had zowel voor- als tegenstanders door het aanwezige surrealisme. Acteur Koen De Bouw gaf gestalte aan Jasper Teerlinck, een criminoloog met neurotische trekjes, en zag iedere moordzaak als een op te lossen puzzel. In de Britse remake zal die naam veranderen naar Jasper Tempest, en zal het personage gespeeld worden door Britse acteur en komiek Ben Miller.

Volgens regisseur Indra Siera is het Belgische surrealisme de reden van het succes. Dat vertelde hij in Het Nieuwsblad. Volgens hem zal de Britse versie ook wat verschillen van het origineel. “Voor mij wordt het geen remake, maar een reimagina­tion. Een heruitvinding. Het verhaal speelt zich nu af aan de universiteit van Cambridge, waar een heel ander aura hangt dan op de campus van Antwerpen. En terwijl Koen De Bouw zijn rol met veel ernst speelde, is Ben Miller eerder guitig en lichtvoetig. Deze versie heeft een ander karakter.”

Harry Potter

frances-professor-T
Warner Bros.

Terwijl acteur Ben Miller in de rol van Jasper Tempest kruipt, zal actrice Frances de la Tour zijn overbezorgde moeder spelen. De Britse actrice is vooral bekend door haar rol in de Harry Potter-films. In Harry Potter and the Goblet of Fire en Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 speelde ze de rol van Madame Olympe Maxime. Daarnaast won de 75-jarige actrice al een Tony Award, dat zijn de belangrijkste prijzen op Broadway.

Daarnaast is ook actrice Emma Naomi te zien als Lisa Donckers. Dat is het personage dat in Vlaanderen Annelies Donckers heette, en door Ella Leyers werd gespeeld. Acteur Barney White, een rijzende ster in het Verenigde Koninkrijk, is gecast als Dan Winters. Het personage dat hier door acteur Bart Hollanders werd gespeeld. Wanneer Professor T. op de Engelse televisie komt, is nog niet duidelijk.

Meer
Lees meer...