Puigdemont huurt peperdure villa in Waterloo en lijkt zo voorlopig in België te blijven

Puigdemont huurt peperdure villa in Waterloo en lijkt zo voorlopig in België te blijven

Carles Puigdemont lijkt niet van plan om België snel te verlaten. Volgens L’Echo heeft de Catalaanse ex-minister-president via een van zijn adviseurs een huurcontract aangegaan voor een villa in Waterloo. Voor die riante villa zal hij maar liefst 4.400 euro per maand betalen.

Carles Puigdemont is begin dit jaar, na een verkiezingsoverwinning, herbenoemd als Catalaans minister-president door de twee grootste separatistische partijen in de regio. Hij leek die functie te willen opnemen vanuit België, maar dat is door Spaanse premier Mariano Rajoy (Partido Popular) verboden.

België niet verlaten

Ook het Spaans Grondwettelijk Hof bevestigde dat Puigdemont in Spanje moet zijn om de eed af te leggen. Daar is echter nog altijd een arrestatiebevel van kracht tegen de Catalaan wegens rebellie, opruiing en misbruik van overheidsgelden. Dat bevel kwam er nadat Puigdemont en zijn regering in oktober onrechtmatig de onafhankelijkheid van Catalonië had uitgeroepen via een referendum.

Het lijkt dus niet aangewezen voor Puigdemont om België op dit moment te verlaten en dus ging de ex-minister-president op zoek naar een woning. Op dit moment woont hij in het Antwerpse bij een bevriende Vlaamse separatist, maar nu trekt de banneling naar Waals-Brabant. Het is niet geweten of Puigdemont vanuit Waterloo zijn strijd voor een onafhankelijk Catalonië zal voortzetten of dat hij opgeeft zoals gelekte berichten doen vermoeden.

4.400 euro per maand

De villa die Puigdemont via een van zijn adviseurs huurt in Waterloo kost maar liefst 4.400 euro per maand. Daarvoor krijgt hij wel een kast van een huis met een oppervlakte van zo’n 550m² in een van de chiquere wijken.

Puigdemont zal in zijn villa kunnen genieten van 6 slaapkamers, 3 badkamers met sauna, een volledig uitgeruste keuken, een garage voor 4 auto’s en een terras van 100m² met uitzicht op een tuin van 10 are.

Hij zal er vermoedelijk komen wonen met zijn vrouw en twee kinderen en mogelijk ook enkele adviseurs. Het immokantoor dat de villa verhuurt, laat in L’Echo weten dat er in de buurt nog een gelijkaardige villa staat die eventueel kan gehuurd worden door de vier bevriende Catalaanse ministers die meegevlucht zijn met Puigdemont en ook nog altijd in ons land verblijven.

Wil Puigdemont vanuit deze villa Catalonië besturen?

Gesponsorde artikelen