Pukkelpop bevestigt eerste headliners: Tame Impala en Twenty One Pilots

Pukkelpop bevestigt eerste headliners: Tame Impala en Twenty One Pilots

De organisatoren van Pukkelpop hebben zoals beloofd de eerste twee namen voor de komende editie onthuld. We worden op zaterdag 17 augustus verwend met een concert van Tame Impala en op zondag 18 augustus met een van Twenty One Pilots.

Tame Impala is een van die bands die de vibes van The Beatles naar de 21ste eeuw brengen. Met hun laatste album ‘Currents’ bewezen ze nog maar eens dat ze met zo’n geluid toch verrassende songs kunnen producen. De groep zal dit jaar ook een nieuw album uitbrengen en we mogen van geluk spreken. Want het leek er even op dat Tame Impala er de brui aan zou geven, maar gelukkig is niets minder waar. Wij kijken al uit naar de meebrullers The Less I Know The Better, Let It Happen en Feels Like We Only Go Backwards.

Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine over de keuze voor Tame Impala: “Tame Impala is zo’n typische Pukkelpopband die door de jaren heen met het festival is meegegroeid. In 2010 stonden ze voor de allereerste keer bij ons, in de Club. Toen waren ze nog een piepjong psychedelisch lo-fi groepje. Ze hadden net hun debuut-cd uitgebracht. Verlegen als wat! Vijf jaar later speelden ze opnieuw bij ons; de Marquee barstte toen bijna uit zijn voegen. Let It Happen was toen dé zomerhit. Ik herinner me ook nog goed hoe onder de indruk ze waren over het enthousiasme van de Pukkelpoppers. ’t Zal niet anders zijn deze keer, dat weet ik zeker. Ze zijn helemaal klaar voor die headlinerspot.”

(Zo ziet de line-up van Rock Werchter er tot nu toe uit.)

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots is de brainchild van Tyler Joseph en Josh Dun. De Amerikanen brengen sinds 2009 een verrassende cocktail van alternatieve hiphop, rock en electropop. Songs die je zeker moet beluisteren zin Ride en Stressed Out van het album ‘Blurryface’. Vorig jaar brachten Twenty One Pilots trouwens nog de plaat ‘Trench’ uit die goed ontvangen werd.

Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine verantwoordt de keuze voor Twenty One Pilots: “Ook Twenty One Pilots zitten al vanaf het prille begin op onze radar. Echte podiumbeesten, hé! Sympathieke kerels ook. In 2015 bezorgde zanger Tyler Joseph ons wel bijna een hartaanval door 21 meter hoog in de Main Stage te klimmen. Ze zochten het toen al hogerop, zeg maar. Ik hou van dat soort energie, die mannen blijven er volledig voor gaan. Je merkt ook dat ze een oprechte band hebben met hun fans. Dat kun je niet faken.”

(Dit is de voorlopige affiche van Dour 2019.)

Praktisch

Pukkelpop gaat door van donderdag 15 augustus tot zondag 19 augustus. Tickets voor het festival zijn hier verkrijgbaar.

Dit zijn de 25 beste Europese festivals van 2019.

Gesponsorde artikelen