Left Right
scrollTop top

Pussycat Dolls krijgen klachten wegens ‘te sexy’ optreden tijdens ‘X-Factor’


Pussycat Dolls 2019
© ISOPIX

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver. Toen maakten de Pussycat Dolls hun langverwachte comeback tijdens de Britse versie van X-Factor. Dat deden de Dolls onder leiding van Nicole Scherzinger. Maar het optreden kon ook op veel klachten rekenen wegens ‘te sexy’.

Zaterdagavond maakten de Pussycat Dolls hun intrede tijdens de Britse editie van X-Factor. De meidenband stond na maar liefst negen jaar terug op het podium. Maar die performance kon ook op veel kritiek rekenen. Dat kwam omdat de bandleden toch iéts te sexy gekleed waren. En dat voor een programma dat om acht uur ’s avonds uitgezonden wordt.

‘Te sexy en te zwoel’

Op dat uur kijken er natuurlijk ook nog jonge kinderen mee. Of die daar écht problemen van maken, dat is de vraag. Maar een hoop bezorgde ouders, die konden minder goed genieten van de schaarse kleding van de vijf-koppige band.

Ofcom, een Britse overheidsorganisatie die zich bezighoudt met televisie, onderzoekt nu of er een echt onderzoek gestart moet worden. Het bedrijf krijg namelijk 419 klachten binnen van mensen die het optreden ‘te sexy en te zwoel’ vonden. De groep maakte na negen jaar ook een entree in sexy, strakke, zwarte pakjes. En dat kon dus duidelijk niet iedereen gesmaakt worden.

Aan de andere kant keken veel fans natuurlijk ontzettend hard uit naar de terugkeer van de Pussycat Dolls. Maar toch vielen ons ook een paar opmerkelijke dingen op aan hun optreden. Zo mist Melody Thornton in de band. Zij dus niet meer meedoen met de andere zangeressen.

Playback

Daarnaast viel ons ook vrij snel op dat de meiden niet echt live zingen. En dat is natuurlijk jammer, zeker als je negen jaar de tijd hebt gehad om die nummers nog eens in te oefenen. De enige zangeres die af en toe nog eens een live-noot zong, was Nicole Scherzinger. De andere leden deden niet eens de moeite om hun micro naar hun mond te brengen.

Maar de nostalgie was natuurlijk meer dan aanwezig. Zo zongen de Dolls nummers zoals Buttons en Don’t Cha. Maar als afsluiter lieten de zangeressen ook een stuk horen van hun nieuwe nummer REACT dat binnenkort uitkomt.

Al bij al was de show zelf een spectaculair optreden. De seks droop van het scherm zonder dat het té vulgair werd. Maar één ding is in onze ogen wel duidelijk: de Pussycat Dolls kunnen beter dansen dan zingen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938