Left Right
scrollTop top

Pussycat Dolls-reünie is een feit: tournee in 2020


Pussycat Dolls
© ISOPIX/Frame Pictures

Hands up, want de Pussycat Dolls werken aan een reünie. Zaterdag treden ze op tijdens de finale van de Britse editie van X-Factor. Maar dat is niet alles, want volgend jaar gaat de band op tournee door het Verenigd Koninkrijk.

De leadzangeres van de Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger, maakte gisterenavond bekend dat er een reünie komt tussen de meiden van de bekende band. Dat deed ze op haar eigen Instagram met onderstaande post waaronder de hashtag #PCDReunion staat.

View this post on Instagram

#PCDReunion ?

A post shared by Nicole Scherzinger (@nicolescherzinger) on

Eerste optreden in 10 jaar

De meidengroep treedt komende zaterdag ook voor de eerste keer in tien jaar tijd samen op. Dat zullen ze doen tijdens de grote finale van de Britse X-Factor. Vanaf volgend jaar gaan de Pussycat Dolls dan op tournee. Momenteel staat enkel het Verenigd Koninkrijk op de planning. Die tournee zal in april doorgaan. Over andere landen is nog niets bekend. Scherzinger maakte daarnet op haar eigen Instagram bekend waar de band zal optreden.

Bovenaan de post staan ook alle namen van de Pussycat Dolls die zullen meedoen. Diegene die wij het beste kennen, is zonder twijfel Nicole Scherzinger. Daarnaast doen Carmit Bachar, Ashley Roberts, Jessica Sutta en Kimberly Wyatt mee. Maar de girlsband kende in totaal maar liefst 26 verschillende Dolls. Een aantal waarover je toch al naar huis kan schrijven.

Don’t Cha

De band is namelijk 1995 begonnen. Maar toen was er nog geen sprake van Scherzinger. De Pussycat Dolls waren tot 2003 eigenlijk alleen maar danseressen. Het muzikale aspect werd pas later toegevoegd. En toen maakte ook Scherzinger haar intrede in de band.

Zo braken de Pussycat Dolls in Europa ook door in 2005 met hun eerste – en wellicht meest bekende – single Don’t Cha. Menig ninetees-kind heeft dat nummer sowieso gezongen op Singstar. In totaal brachten de meiden twee albums uit en het laatste nummer dat ze maakten was Jai Ho!.

Daarna hielden alle leden van de groep het voor bekeken. Dat kwam omdat ze zich wilden focussen op een modellen- of solocarrière. Maar een andere grote reden is omdat Scherzinger té veel sterallures had. Zo wilde ze haar plaats als frontzanger niet opgeven. Dus besloot Scherzinger om op zoek te gaan naar vervangende zangeressen. Maar een paar maanden nadat de nieuwe groep ontstond, besloot Nicole Scherzinger om zich ook te focussen op een solocarrière.

Een derde album is er dus nooit gekomen. Maar misschien komt daar volgend jaar verandering in als de band weer gaat rondtouren. Tickets voor de tour in 2020 gaan vanaf zondag 1 december in voorverkoop.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…