Left Right
scrollTop top

Railtime, de app met alle info over het treinverkeer, verdwijnt


Railtime, de app met alle info over het treinverkeer, verdwijnt

Railtime, de app en website waar je alle informatie over het treinverkeer kan vinden, verdwijnt op vrijdag 17 april. Nu verspreidt de NMBS alles via twee kanalen: Railtime en NMBS. Dat is verwarrend voor klanten en daarom wordt alles gecentraliseerd in één NMBS-app en website.

“De informatie op railtime.be en nmbs.be loopt niet altijd gelijk. Dat leidt tot tegenstrijdige informatie en verwarring. Dat is de reden waarom de nu alle informatie over de dienstregelingen zullen centraliseren binnen de NMBS-app en -website”, staat er op de Railtime-website te lezen.

Iedereen mist Railtime, is duidelijk uit de reacties.

Op zich zal er niet zo veel veranderen. “We weten dat er heel wat mensen gebruik maken van Railtime, dus hebben we erop gelet dat alle functies van Railtime opgenomen zijn in de tools van NMBS. We willen je een uniek informatiekanaal bieden met dezelfde diensten als diegene die je gewend bent”, klinkt het.

Extra’s

Er worden ook enkele extra’s toegevoegd. Zo zal je op de nieuwe NMBS-website een ‘deur-tot-deur’-reisplanner met alle dienstregeling van MIVB, De Lijn en TEC. Daarnaast is er ook ticketverkoop en een persoonlijke dienstregelingsbrochure mogelijk, iets wat met railtime nog niet kon.

Pendelen naar Brussel duurt steeds langer: dit is hoe dat komt.

Met de NMBS-app (die je trouwens hier kan vinden) kan je, naast de diensten die al bestonden, nu ook zoeken op treinnummer, realtime spoorveranderingen zien en gebruik maken van een wekkerfunctie.

Wat als de laatste trein afgeschaft wordt? Dit kan je eisen van de NMBS.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  672.886
 • Aantal
  doden
  20.294