‘Rebootkamp’ voor gameverslaafde jongeren: “geen afkickkamp” volgens organisatie

Pixabay

In Diest gaat deze week een rebootkamp door voor gameverslaafde jongeren. Het gaat om het eerste rebootkamp in Vlaams-Brabant. De organisatie beweert echter dat het niet gaat om een afkickkamp.

Het kamp is bedoeld voor jongeren tussen 15 en 18 jaar die te veel bezig zijn met computergames. De organisatoren van het kamp willen jongeren duidelijk maken dat er naast gamen nog andere activiteiten zijn in het leven. De preventiemedewerker van het kamp Annelies De Vos benadrukt aan de VRT dat het geen afkickkamp is, maar een ervaringsweek waarin de jongeren die andere activiteiten leren kennen.

Balans terugvinden

Een goede balans tussen het gamen en andere activiteiten is daarbij belangrijk, volgens de organisatie. De organisatie meldt ook dat zo’n kamp nodig is, omdat jongeren steeds vaker andere activiteiten verwaarlozen ten voordele van gamen.

Gamen is een veel voorkomend probleem in deze moderne wereld, zeker bij jongeren. Door overmatig veel te gamen hebben sommige jongeren te weinig sociale interactie met anderen. Die interactie is nochtans essentieel in het opgroeien. Heel wat jongeren, die overmatig veel gamen, spelen RPG’s om zo toch met anderen te kunnen communiceren via het internet.

Gesponsorde artikelen