‘Red Dead Redemption 2’ glitch geeft je toegang tot Mexico

‘Red Dead Redemption 2’ glitch geeft je toegang tot Mexico

‘Red Dead Redemption 2’-spelers hebben opnieuw een glitch gevonden in het spel. Zo is het mogelijk om Mexico in te trekken, een gebied dat eigenlijk afgesloten werd door Rockstar. Veel valt er niet te beleven, maar de aanwezigheid van de regio in de game zou erop kunnen wijzen dat het misschien deel zal uitmaken van toekomstige DLC. 

Wie de eerste Red Dead Redemption heeft gespeeld, kent de regio al. Een deel van de verhaallijn speelde zich af ‘over de grens’. Ook Red Dead Redemption 2 (lees hier onze review) spelers kunnen de regio op hun kaart zien, maar er echt naartoe trekken leek onmogelijk. Spelers die de San Luis-rivier over willen trekken, stoten op een soort onzichtbare muur. Enkele gamers trokken echter op onderzoek en vonden al snel een soort ‘gat’ in die muur, waardoor ze er toch een weg heen vonden.

El Presidio

Veel valt er echter niet te beleven. Er zijn geen missies te vinden of opmerkelijke items. Voor het overgrote deel is het woestijn, zonder gebouwen of levende wezens, op El Presidio (letterlijk vertaald ‘de gevangenis’), een fort dat als nederzetting voor het Mexicaanse leger dient, na. Wie in New Austin over de San Luis-rivier heen kijkt, ziet het fort trouwens wel al staan. Maar wie door de glitch Mexico intrekt, kan El Presidio dus ook echt bezoeken.

Trek er ook niet te ver op uit, want dan riskeer letterlijk door de grond te vallen. Rockstar wil dus duidelijk niet dat je het gebied bezoekt, maar dan is de aanwezigheid ervan natuurlijk wel opmerkelijk. Het lijkt er dan ook op dat het gebied een uitbreiding zal zijn in aankomende DLC of het misschien deel zal uitmaken van Red Dead Online, dat later deze maand een béta-versie krijgt.

Glitches

Het is niet de eerste glitch die ontdekt werd in de game. Zo vonden gamers al een glitch die je op korte tijd enorm rijk kan maken (lees hier hoe je dat doet) en is er een plaats waar paarden op magische wijze in vlammen opgaan (zie de video).

Waarschijnlijk zal Rockstar Games een einde maken aan die schoonheidsfoutjes bij hun volgende patch. Dus wie zich nog even wil amuseren in Mexico of snel rijk wil worden, moet zich haasten. Al zullen we waarschijnlijk wel kunnen blijven lachen met de vele rare ongevallen en overlijdens in Red Dead Redemption 2.

Gesponsorde artikelen