Regisseur van ‘Black Panther’ kondigt nieuwe versie aan van ‘The X-Files’

Ryan Coogler (36) zou aan een nieuwe versie van de sciencefictionserie The X-Files bezig zijn. De serie die van start ging in 1993 zal dus een make-over ondergaan. Hier werd voor het eerst over gepraat in het Canadese radioprogramma On The Coast with Gloria Macarenko.

De fans van het elf seizoenen lang durende The X-Files krijgen 30 jaar na de eerste aflevering goed nieuws te horen. Black Panther-regisseur Ryan Coogler is namelijk bezig met een hedendaagse remake.

The X-Files

The X-Files is een Amerikaanse televisieserie ontwikkeld door Chris Carter en werd voor het eerst vertoond in 1993. De serie kan het beste worden geplaatst onder het genre sciencefiction.

In totaal zijn er elf seizoenen. Daarin draait het om de FBI-agenten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson). Zij proberen een aantal onopgeloste en onverklaarbare FBI-zaken op te lossen. Mulder gelooft in het abnormale, terwijl zijn partner Scully de verschijnselen wetenschappelijk benadert. Samen moeten zij zaken oplossen die door de FBI worden aangeduid als onoplosbaar, een X-File.

L-R: David Duchovny en Gillian Anderson.- Bron: FOX Image Collection via Getty Images

Hedendaagse remake

Dertig jaar na het eerste seizoen van The X-Files is er opnieuw nieuws over de sciencefictionserie. In het Canadese radioprogramma On The Coast with Gloria Macarenko praatte Carter over een heel ander project rond The X-Files. Ryan Coogler (Creed, Black Panther) zou namelijk bezig zijn met een hedendaagse remake. Er zal met een diverse cast gewerkt worden. Hierdoor is het niet zeker of David Duchovny en Gillian Anderson opnieuw zullen te zien zijn.

Ryan Coogler.- Bron: Arnold Turner/Getty Images for ESSENCE

Ryan Coogler werd twee keer genomineerd voor een Academy Award. Hij startte zijn carrière met Fruitvale Station (2013). Later regisseerde hij Creed en beide Black Panther-films.

Meer
Lees meer...