Respect! 13 jobs die een postbode moeiteloos combineert

Respect! 13 jobs die een postbode moeiteloos combineert

Postbodes zijn real life superhelden. Want weer of geen weer, van ’s morgens vroeg zijn zij al druk in de weer om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd z’n post krijgt. En daar komt veel meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Ja, deze 13 jobs combineert een postbode moeiteloos:

1. Weerman/vrouw

VRT
Als postbode moet je ’s ochtends nog voor dag en dauw beslissen hoeveel lagen je aandoet voor je ronde. Maar natuurlijk komt een beetje kennis over het weer ook van pas wanneer je moet smalltalken. 😉

2. Sorteerder

Giphy
Jep, de dag begint natuurlijk met het sorteren van de post in het sorteercentrum. Zodat elke postbode zeker de juiste post meeneemt en op het juiste adres kan afleveren.

3. Vertaler

Giphy
Niet iedereen is gezegend met een leesbaar handschrift, dus is het ook de taak van de postbode om het juiste adres te ontcijferen.

4. Organisator

Giphy
Al die brieven en pakjes in je auto/fietszakken krijgen, dat vergt het nodige organisatietalent.

5. Routeplanner

Giphy
Natuurlijk moet je als postbode ook over het nodige gevoel voor oriëntatie beschikken, om zo de snelste en meest logische route te kunnen nemen. Zodat iedereen op tijd zijn of haar post in de bus krijgt.

6. Chauffeur

Giphy
Postbodes die hun ronde met de auto of brommer doen, zijn natuurlijk geweldige chauffeurs die snel en efficiënt langs alle brievenbussen passeren.

7. Transporteur

Giphy
Die pakjes die je bestelt op bol.com of Zalando komen natuurlijk niet zomaar aan je voordeur terecht, maar ook die worden vervoerd en afgeleverd door je lokale postbode.

8. Topsporter

Giphy
Postbodes die elke dag op de fiets springen, rijden natuurlijk heel wat kilometers bij elkaar. Maar ook wanneer ze hun ronde met de auto of brommer doen, stappen ze heel wat af.

9. Fietsenmaker

Giphy
Elke dag verschillende kilometers doet met de fiets, dat is natuurlijk niet zonder risico. Postbodes die de fiets nemen zijn er dus maar beter op voorbereid om zo nu en dan eens een rem te repareren of een band te plakken.

10. Gewichtheffer

Giphy
Brieven, pakjes, reclamefolders, … die wegen ook niet niets. Dus postbodes moeten hun armspieren in de strijd gooien en dagelijks heel wat kilootjes heffen en vervoeren.

11. Psycholoog

Giphy
Als postbode word je natuurlijk al eens uitgenodigd voor een koffietje (of een pintje) en daar komt natuurlijk ook veel smalltalk bij kijken, waarbij een goed luisterend oor natuurlijk geen overbodige luxe is.

12. Hondenfluisteraar

Giphy
Honden en postbodes, het is een cliché zo groot als de straat. Maar er zit een grond van waarheid in. Want als postbode sta je weleens oog in oog met de geliefde (waak)hond van de bewoners. Een beetje kennis over de trouwe viervoeter kan zo veel problemen besparen.

13. Superheld

Giphy
Al deze jobs combineren, daar moet je wel een superheld voor zijn!

Gesponsorde artikelen