‘Rick and Morty’ seizoen 5: dit weten we al over de nieuwe afleveringen

Na seizoen 3 van Rick and Morty moesten de fans een hele tijd wachten op nieuwe afleveringen van de cultreeks. Rick and Morty seizoen vier is ondertussen uit en is ook te bekijken op Netflix. Productiehuis Adult Swim liet al weten dat er snel nog 70 extra afleveringen zouden volgen en daar zouden we geen jaren op moeten wachten. Hoewel er nog geen officiële releasedatum van het vijfde seizoen in zicht is, weten we al meer dan je zou denken over de nieuwe afleveringen. Dit weten we al over Rick and Morty seizoen 5.

https://www.youtube.com/watch?v=ZE5YGKLYnSY

Het is al even bekend dat de periode tussen de release van het vierde en het vijfde seizoen van Rick and Morty geen twee jaar in beslag zal nemen. Meteen nadat de succesvolle reeks hernieuwd was voor een vierde seizoen bevestigde de makers van Rick and Morty, Dan Harmon en Justin Roiland, aan het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly dat de volgende afleveringen veel sneller uit zullen komen: “Het plan was trouwens altijd om de nieuwe episodes sneller naar buiten te brengen.”

De showrunners gaven toe dat “de periode tussen seizoen drie en vier gigantisch lang geduurd heeft”: “Het wordt de lange periode die er ooit tussen twee seizoenen van Rick and Morty zal zitten. We weten niet wat onze maximale snelheid is, maar het zal nooit meer zo lang duren.”

Nieuwe strategie

Adult Swim

Harmon en Roiland deden zelfs hun nieuwe strategie uit de doeken om te garanderen dat ze de nieuwe episodes op tijd afleveren. “We waren letterlijk het scenario voor seizoen vijf aan het schrijven terwijl we het vierde seizoen aan het afwerken”, klonk het.

“Op die manier konden we ervoor zorgen dat we ons aan de planning konden houden. We willen geen valse hoop geven, maar onze deal is zo opgesteld dat er opties zijn om meer afleveringen tegelijkertijd af te leveren als we sneller werk leveren.”

Wanneer?

Het vierde seizoen van Rick and Morty bestond uit amper vijf afleveringen en die kwamen in november 2019 uit. Volgens sommigen is seizoen vijf al voor april 2020 maar een release rond de zomer lijkt meer aannemelijk. Iedereen verwacht dat seizoen vijf ten laatste eind 2020 uit zal komen, ten laatste een jaar na de release van seizoen vier.

De cast

Hoewel personages te pas en te onpas sterven, vermoeden we dat Rick hen toch terug tot leven kan wekken. We krijgen in het vijfde seizoen wellicht dus ongeveer dezelfde cast te zien als in de vorige seizoenen. Dat zou opnieuw een berg werk betekenen voor showrunner Justin Roiland. Die verzorgt namelijk de stemmen van zowel Rick als Morty. Sarah Chalke, bekend van de sitcom Scrubs, spreekt de stem van Beth in, Chris Parnell die van Jerry en Spencer Grammer vervolledigt de Smith-familie met de rol van Summer.

Bovendien wijst alles erop dat Roiland opnieuw de stem van Mr Poopybutthole zal inspreken. Volgens heel wat fans is onze gele vriend een Morty van een andere dimensie. De waarheid als een koe of een intergalactische leugen?

De plot

https://www.instagram.com/p/Bx3dTo2j1ra/

Wat er in het vijfde seizoen precies zal gebeuren, is moeilijk te voorspellen. Wel lijkt het logisch dat nieuwe elementen zoals de Interdimensional Cable en Evil Morty opnieuw aan bod zullen komen.

In mei 2019 hintte Harmon op Instagram al naar ideeën voor het vijfde seizoen: “Het aantal ideeën dat Rob Schrab op een paar dagen tijd voor seizoen vijf kan verzinnen, is inspirerend vanop afstand. Was ik maar op afstand gebleven.”

Enkele potentiële verhalen die Harmon aanhaalde in zijn post:

  • Jerry gets a pinecone in his butt
  • Bark-nado
  • The people’s (basketball) court
  • Morty buys a boat
  • Jerry makes a log cabin w/ hair
  • Artificial person w/ real leg
  • Planet powered by chips + salsa
  • Anal beads
  • When-wolf

We kregen de eerste informatie over Rock and Morty seizoen vier tijdens de San Diego Comic-Con. Die vindt steeds eind maart plaats. Wellicht weten we ook dit jaar meer na dat evenement.

Meer
Lees meer...