Left Right
scrollTop top

Zo neemt ‘Riverdale’ kusscènes op tijdens de coronapandemie


Riverdale
© Riverdale

Ons leven ziet er sinds de uitbraak van het coronavirus heel wat anders uit. En dat geldt ook voor acteurs. Zij kunnen dan wel opnieuw films en series opnemen. Ze moeten daarbij wel rekening houden met de verschillende hygiënemaatregelen. En dat zorgt ervoor dat kusscènes er nu toch wel wat anders uitzien.

Door de coronapandemie moeten we afstand houden en mogen we maar een beperkt aantal mensen toelaten in onze persoonlijke bubbel. Dat is ook het geval in de Verenigde Staten waar de opnames voor Riverdale aan de gang zijn. En om de opnames van de reeks veilig te laten verlopen, moeten acteurs nu voorzorgen nemen alvorens ze een kusscène opnemen.

Mond spoelen

KJ Apa, die in Riverdale de rol van Archie speelt, deelde in een filmpje hoe de opnames van een kusscène er nu uitzien. Voor de scène waarin hij moest kussen met zijn tegenspeelster Camila Mendes (Veronica) moesten ze daar de nodige voorzorgen voor nemen.

De twee acteurs kregen een shotje mondspoeling die ze een minuut lang moesten spoelen in hun mond. Pas daarna kon de scène opgenomen worden en mochten ze elkaar kussen.

Bekijk hier de video van KJ Apa:

Riverdale seizoen 5

Op dit moment wordt het vijfde seizoen van Riverdale opgenomen. Dat seizoen zal starten bij het eindejaarsbal, waar seizoen vier eindigde. Maar vanaf aflevering vier komt er een tijdsprong van enkele jaren. En die lijkt vooral slecht nieuws te worden voor Archie.

In een foto van het script, die schrijver Robert Aguirre-Sacasa voor de vierde aflevering van het vijfde seizoen zagen we al een tekening waarbij de drie hoofdpersonages, behalve Archie bij een graf staan. Boven dat graf is een tekening van Archie als soldaat te zien. Het lijkt er daardoor dus op dat Archie in het vijfde seizoen om het leven komt.

Er is nog geen datum bekend voor het vijfde seizoen maar aangezien de opnames op dit moment volop aan de gang zijn, kunnen we het waarschijnlijk volgend jaar verwachten.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170