Rock Werchter dag 2 was een echte ‘rockdag’: Tool, The Cure, Whispering Sons en meer

Rock Werchter 2019 dag 2
Rock Werchter

Rock Werchter dag twee was een échte ‘rockdag’. Het was opnieuw superheet, maar gelukkig konden wereldsterren als Weezer, The Cure en Tool ons afkoelen. Enkele interessante concerten!

Whispering Sons

rock werchter

De Belgen van Whispering Sons vlogen er om 13 uur al in, heel vroeg in de ochtend naar festivalnormen. Zangeres Fenne Kuppens was duidelijk in haar nopjes en liet zich – geheel in haar eigen wereld – gaan, net als de rest van de band. Van een intense performance gesproken! Dat er enorm veel meezingers waren bij hun hit Alone, verbaasde niemand. Bovendien zat het geluid van de band superstrak en hoorden we de echo op de gitaren uren later nog door onze oren suizen. 

Weezer

rock werchter

Een concert van Weezer, da’s altijd plezant. De band stak van wal met hun monsterhit Buddy Holly en de sfeer zat meteen goed. Het was van 2001 geleden dat Weezer nog eens op ‘de wei’ stond, maar dat het een blij weerzien was, is een understatement. Hoogtepunten: Say It Ain’t So, Island in the Sun, Africa van Toto, Beverly Hills en Pork and Beans.

Bring Me The Horizon

rock werchter

Bring Me The Horizon stond al drie keer op Graspop en kreeg nu de kans om op de moeder der Belgische festivals te schitteren. De Engelse deathcore band is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de hedendaagse metalscène. De Britten hadden zelfs danseressen mee die bovenop de speakers van katoen gaven. Hoogtepunten: Throne, Medicine, Wonderful Life, Follow You en Drown.

The Cure

rock werchter

Als The Cure naar België komt, is het dikke feest. Robert Smith en zijn band vlogen erin met Shake Dog Shake. The Cure stond meer dan twee uur op het podium en speelde maar liefst 28 nummers. Wij klagen niet, want er zat geen enkele opvuller of breed uitgerekte solo tussen. Hoogtepunten: Just One Kiss, Just Like Heaven, Inbetween Days, One Hundred Years, The Walk, Friday I’m in Love, Why Can’t I Be You? en Boys Don’t Cry.

Tool

rock werchter

Het was twaalf jaar geleden dat de mannen van Tool nog eens in België hebben opgetreden en iedereen is het erover eens dat ze hun reputatie waarde hebben aangedaan. Tool stond jarenlang op non-actief en de leden hielden zich bezig met projecten als Puscifer en A Perfect Circle. Als we zanger Maynard Keenan en zijn trawanten mogen geloven, komt er in augustus een nieuwe Tool-plaat uit, de eerste in 13 jaar. De band was duidelijk strak gerepeteerd en speelde de ene klassieker na de andere. Ænema, The Pot, Parabola, Schism en Jambi volgden elkaar op alsof het niks was. De muziek van Tool is niet de meest toegankelijke, maar wie een beetje moeite doet en goed luistert, vindt in de band een zee van inspiratie. Progressieve rock/metal met een hoofdletter P! Afsluiten deed Tool met de klassieker Stinkfist en de rust keerde weder over de wei.

Gesponsorde artikelen