Rode Duivels: Arne Engels en Mandela Keita voegen zich bij selectie in aanloop naar EK

De selectie van de Rode Duivels voor het komende Europese kampioenschap in Duitsland is voor het eerst samengekomen in Tubeke. Daarbij zijn er met Mandela Keita (Antwerp) en Arne Engels (Augsburg) ook twee reservespelers aanwezig. Vier anderen ontbreken voorlopig nog.

Domenico Tedesco maakte afgelopen dinsdag zijn selectie bekend voor het komende EK voetbal in Duitsland. Toen al liet de bondscoach weten twee reservespelers te zullen oproepen die de kans krijgen om zich te bewijzen. Het blijkt te gaan om Arne Engels (Augsburg) en Mandela Keita (Antwerp). De kans bestaat dat een van hen later nog bij de EK-selectie wordt gevoegd, want daar is in principe nog één vrije plaats.

Arne Engels en Mandela Keita

De 20-jarige Arne Engels is een nieuwkomer bij de Rode Duivels. Na een periode bij AA Gent maakte Engels zijn jeugdopleiding af bij Club Brugge. Daar zou hij uiteindelijk nooit voor de hoofdmacht spelen, want FC Augsburg uit de Bundesliga plukte hem anderhalf jaar geleden weg. Engels werd meteen basisspeler bij de club uit de Bundesliga en stond die plaats nooit meer af. Hij speelt meestal als middenvelder, maar kan ook op de flank spelen.

De 22-jarige Mandela Keita is een jeugdspeler van OH Leuven, die sinds twee seizoenen uitkomt bij Antwerp FC. Daarmee maakte hij ook indruk in de Champions League, waardoor Tedesco hem eind vorig jaar al eens opriep. Hij speelt als verdedigende middenvelder.

Vier afwezigen

Hoewel de Rode Duivels zaterdag hun eerste training afwerken in de voorbereiding op het EK is de groep nog niet volledig. Charles De Ketelaere speelt komend weekend in Italië met Atalanta nog een inhaalwedstrijd tegen Fiorentina. Ook Kevin De Bruyne, Wout Faes en Axel Witsel zijn volgens HLN nog niet gespot in Tubeke.

Volgende week spelen de Rode Duivels twee oefenwedstrijden. Op woensdag 5 juni ontvangt België thuis Montenegro en op zaterdag 8 juni komt Luxemburg op bezoek.

Meer
Lees meer...