Rode Duivels spelen voorrondes EK 2020 tegen deze ploegen

Rode Duivels spelen voorrondes EK 2020 tegen deze ploegen

In de aanloop naar het EK van 2020 zal België het in groep I opnemen tegen Rusland, Schotland, Cyprus, Kazachstan en San Marino. De matchen worden gespeeld tussen 21 maart en 19 november 2019. Als België het niet haalt, valt er nog steeds een ticket te verdienen in de Nations League.

Vanmiddag vond de loting plaats voor de kwalificatiegroepen voor EK van 2020. Daarbij werd bepaald tegen wie de Belgen het opnemen in de voorrondes van het EK, dat zal plaatsvinden in verschillende Europese steden. Ondanks het verlies in de Nations League wist België zich wel “te plaatsen” voor de eerste pot. Daardoor ontlopen we al zeker wereldkampioen Frankrijk, maar ook de nummer twee van het afgelopen WK, Kroatië, zit in pot 1 en kon dus al zeker niet in onze groep terechtkomen.

Groep I

België is groepsleider in groep I, waarbij het het zal opnemen tegen Rusland, Schotland, Cyprus, Kazachstan en San Marino. Omdat België geen groepsleiders was in de Nations League, hadden we maar één kans op zes op een groep met vijf ploegen. De groepsleiders van de Nations League kregen automatisch een groep met vijf ploegen, dat omdat ze nog twee matchen moeten spelen in de Nations League. Ook deze werden vandaag geloot.

De kwalificatiematchen zullen gespeelden worden tussen 21 maart en 19 november. De wedstrijden zijn verspreid over tien speeldagen, waarvan er twee zich afspelen in maart. In juni zijn er opnieuw twee matchen en ook in september, oktober en november worden telkens twee wedstrijden gespeeld.

De ploegen die per groep de eerste twee plaatsen halen, zijn automatisch geplaatst voor het EK. Wie zich dan nog niet geplaatst heeft, kan nog een ticket bemachtigen via de play-offs van de Nations League. (Meer info over de Nations League, vind je hier.)

De andere groepen

Groep A

 1. Engeland
 2. Tsjechië
 3. Bulgarije
 4. Montenegro
 5. Kosovo

Groep B

 1. Portugal
 2. Oekraïne
 3. Servië
 4. Litouwen
 5. Luxemburg

Groep C

 1. Nederland
 2. Duitsland
 3. Noord-Ierland
 4. Estland
 5. Wit-Rusland

Groep D

 1. Zwitserland
 2. Denemarken
 3. Ierland
 4. Georgië
 5. Gibraltar

Groep E

 1. Kroatië
 2. Wales
 3. Slowakije
 4. Hongarije
 5. Azerbeidzjan

Groep F

 1. Spanje
 2. Zweden
 3. Noorwegen
 4. Roemenië
 5. Faeröer
 6. Malta

Groep G

 1. Polen
 2. Oostenrijk
 3. Israël
 4. Slovenië
 5. Macedonië
 6. Letland

Groep H

 1. Frankrijk
 2. IJsland
 3. Turkije
 4. Albanië
 5. Moldavië
 6. Andorra

Groep I

 1. België
 2. Rusland
 3. Schotland
 4. Cyprus
 5. Kazachstan
 6. San Marino

Groep J

 1. Italië
 2. Bosnië en Herzegovina
 3. Finland
 4. Griekenland
 5. Georgië
 6. Liechtenstein

Gesponsorde artikelen