Left Right
scrollTop top

Rode Duivels kennen tegenstanders op weg naar WK 2022


Rode Duivels België voetbal Hazard Tielemans Dendoncker
© Bron: Isopix

De Belgische nationale voetbalploeg kent zijn tegenstanders in de kwalificatiepoule voor het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar. De loting stak de Rode Duivels in een groep met Wales, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland.

Het Europees kampioenschap is door de coronacrisis nog niet gespeeld, maar de Rode Duivels konden vandaag toch al even vooruit kijken naar het aankomende wereldkampioenschap. Dat vindt in 2022 plaats in Qatar.

In het Zwitserse Zürich hield de Wereldvoetbalbond FIFA vandaag de loting voor de voorronde voor dat WK 2022. België zat daarbij in pot 1 en ontliep zo andere toplanden Frankrijk, Portugal, Engeland, Spanje, Italië, Kroatië, Denemarken, Duitsland en Nederland.

Groep E

Eerst kreeg België in de loting groep E toegewezen. Die groep bestaat maar uit vijf landen waardoor de Rode Duivels twee wedstrijden minder moeten spelen. Dat danken ze aan hun goede prestaties in de Nations League.

Nadien werden de andere landen in de groepen verdeeld. België kreeg daarbij Wales, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland toegewezen. Op papier is Wales het sterkste land van dat viertal. De Rode Duivels hebben ook nog een rekening openstaan met de ploeg van Gareth Bale want in 2016 schakelde Wales ons uit in de kwartfinale van het EK.

Wie plaatst zich?

De precieze kalender van de WK-voorronde is nog niet bekend. Wel is geweten dat de eerste wedstrijden zullen gespeeld worden op 24 en 25 maart 2021. De tien groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2022. De tien runner-ups strijden met twee landen die opgevist worden via de ranking van de Nations League voor de laatste drie tickets.

Bekijk de volledige loting


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…