Ronde van Vlaanderen: Wout van Aert moet forfait geven met Covid-19

Wout van Aert zal komende zondag niet aan de start verschijnen van de Ronde van Vlaanderen. De Belg van Team Jumbo – Visma was normaal een van de topfavorieten, maar is besmet geraakt met het coronavirus. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt op de sociale media van zijn ploeg.

“Hallo allemaal, ik wil even een kort berichtje nalaten voor iedereen. Het zijn twee hectische dagen geweest, maar ondertussen kan ik melden dat niet aan de start zal staan van de Ronde van Vlaanderen. Ik ben gisterenochtend met lichte keelpijn wakker geworden. Twee sneltesten wezen al snel uit dat ik positief was op Covid-19“, begin Wout van Aert zijn mededeling op Twitter.

“Raadsel waar ik besmetting heb opgelopen”

Daarna hebben twee PCR-testen dat bevestigd, dus er is hoe dan ook geen kans om aan de start van de Ronde van Vlaanderen te staan. Het goede nieuws is dat ik maar milde symptomen heb, een beetje keelpijn en een licht verkouden gevoel. Dat sterkt mijn hoop dat ik hier snel van zal herstellen en hopelijk de komende weken terug in actie zal kunnen komen”, gaat hij verder.

“Het is mij een raadsel waar ik deze besmetting heb opgelopen. Ik heb de afgelopen twee jaar heel veel moeite gedaan om dat te vermijden, de laatste maanden en weken in het bijzonder”, klinkt het ontgoocheld. “Natuurlijk worden we nog steeds aan veel risico’s blootgesteld tijdens wedstrijden, zowel vooraf als achteraf. Ik heb het blijkbaar niet in de hand en het beestje heeft mij op het slechtst mogelijke moment te pakken.”

Met het afzeggen van Wout van Aert verliest de Ronde van Vlaanderen een van zijn topfavorieten. De 28-jarige Belg werd twee jaar geleden al nipt tweede na aartsrivaal Mathieu van der Poel en behoorde met zijn winst in de E3 Saxo Bank Classic vorig weekend opnieuw tot de kanshebbers.

Meer
Lees meer...