‘RuPaul’s Drag Race Global All Stars’ is vanaf vrijdag te zien op MTV

Vanaf morgen, vrijdag 20 september, zal je op MTV kunnen kijken naar de nieuwste spin-off uit de RuPaul’s Drag Race-franchise. Het gaat om RuPaul’s Drag Race Global All Stars waarin voormalige deelnemers uit internationale versies van het programma het tegen elkaar opnemen. Bij die internationale deelnemers is deze keer ook een Belgische afgevaardigde.

Wie naar RuPaul’s Drag Race kijkt, is zeker al vertrouwd met de verschillende spin-offs van de wedstrijd. In de eerste plaats zijn er ondertussen al vijftien spin-offs in verschillende landen en met RuPaul’s Drag Race: UK vs. the World en Canada’s Drag Race: Canada vs. the World zijn er ook al twee internationale versies. Daar komt er nu nog een nieuwe bij mét een Belgische dragartiest.

RuPaul’s Drag Race Global All Stars

In RuPaul’s Drag Race Global All Stars nemen twaalf dragartiesten uit twaalf verschillende lokale seizoenen van de reeks het tegen elkaar op. De deelnemers strijden om de titel van “Queen of the Mothertucking World“, een hoofdprijs van 200.000 dollar (179.660 euro) en een plek in de “Drag Race Hall of Fame”.

Van Drag Race Belgique gaat het om de Brusselse Athena Likis, die de tweede plaats haalde in het eerste seizoen van de reeks. De bekendste deelnemer komt dan weer uit de Verenigde Staten. Het gaat namelijk om niemand minder dan Alyssa Edwards. Zij was te zien in het vijfde seizoen van RuPaul’s Drag Race en nam ook deel aan het tweede seizoen van RuPaul’s Drag Race All Stars. Alyssa heeft dus al het meeste ervaring. Maar zal die ervaring haar een voordeel geven tegen de internationale dragartiesten? Want de overgrote meerderheid van de deelnemers haalde de finale in hun seizoen. Terwijl Alyssa Edwards zich tevreden moest stellen met de zesde plaats in haar originele seizoen.

De reeks ging in augustus in première in de Verenigde Staten maar vanaf vrijdag kan je RuPaul’s Drag Race Global All Stars ook bij ons bekijken op MTV.

Dit zijn alle deelnemers voor RuPaul’s Drag Race Global All Stars:

  • Alyssa Edwards (RuPaul’s Drag Race, seizoen 5, zesde plaats: RuPaul’s Drag Race All Stars, seizoen 2, vijfde plaats)
  • Athena Likis (Drag Race Belgique, seizoen 1, tweede plaats)
  • Eva Le Queen (Drag Race Philippines, seizoen 1, derde plaats)
  • Gala Varo (Drag Race Mexico, seizoen 1, tweede plaats)
  • Kitty Scott-Claus (RuPaul’s Drag Race UK, seizoen 3, tweede plaats)
  • Kween Kong (RuPaul’s Drag Race Down Under, seizoen 2, tweede plaats)
  • Miranda Lebrão (Drag Race Brazil, seizoen 1, tweede plaats)
  • Nehellenia (Drag Race Italia, seizoen 2, tweede plaats)
  • Pythia (Drag Race Canada, seizoen 2, tweede plaats)
  • Soa de Muse (Drag Race France, seizoen 1, tweede plaats)
  • Tessa Testicle (Drag Race Germany, seizoen 1, achtste plaats)
  • Vanity Vain (Drag Race Sweden, seizoen 1, derde plaats)

RuPaul’s Drag Race Global All Stars is vanaf 20 september elke vrijdag te bekijken om 22 uur op MTV.

Meer
Lees meer...