‘Drag Race Belgique’ stelt kandidaten voor met twee Vlaamse queens

Binnenkort gaat Drag Race Belgique van start op de Waalse zender Tipik. In Drag Race Belgique zal, zoals de naam al doet vermoeden, Frans gesproken worden, maar toch zijn er bij de tien deelnemers ook twee Vlaamse queens te vinden. Drag Race Belgique zal gepresenteerd worden door de Canadese dragqueen Rita Baga, die tweede werd in het eerst seizoen van Canada’s Drag Race.

Na tientallen verschillende landen is het eindelijk de beurt aan België om een eigen versie van RuPaul’s Drag Race te krijgen. In Drag Race Holland doken de afgelopen jaren al twee Vlaamse dragqueens op. Daarbij ging het om Sederginne en Vanessa Van Cartier, die uiteindelijk ook de winnares werd van het tweede seizoen. Maar nu krijgen we dus een eigen, Belgische versie. Drag Race Belgique is een Waalse productie, maar toch is er ook hier plaats voor twee Vlaamse queens.

Deelnemers

Vandaag werden de deelnemers van het eerste seizoen van Drag Race Belgique voorgesteld. Bij de tien deelnemers zijn twee Vlamingen. Zij komen allebei uit Gent en hebben telkens één Vlaamse en één Waalse ouder, waardoor ze dus perfect tweetalig zijn. De eerste Vlaamse is Susan van Grindr, die aan Drag Race Belgique deelneemt als Susan. Zij is 26 jaar en valt op door haar blauwe huid. De tweede Vlaamse deelnemer is de 26-jarige Valenciaga. Valenciaga is non-binair en hoopt met hun deelname de non-binaire draggemeenschap in de kijker te zetten.

De andere deelnemers zijn Amanda Tears (21) uit Moeskroen, Athena Sorgelikis (27) uit Brussel, Brittany Bon Bottoks (36) uit Brussel, Drag Couenne (24) uit Brussel, Edna Sorgelsen (34) uit Luik, Mademoisselle Boop (37) uit Brussel, Mocca Bone (35) uit Brussel en Peach (23) uit Luik. De runner-up van het eerste seizoen van Canada’s Drag Race, Rita Baga, zal Drag Race Belgique presenteren. Zij wordt in de jury bijgestaan door de populaire Waalse make-up- en fashion-YouTuber Lufy en acteur en zanger Mustii.

De eerste aflevering van Drag Race Belgique verschijnt op zondag 19 februari 2023 op de Waalse zender Tipik.

Meer
Lees meer...