‘RuPaul’s Drag Race’ krijgt internationaal All Star-seizoen

RuPaul’s Drag Race is doorheen de jaren uitgegroeid tot een internationaal succes. Zo zijn er in landen over de hele wereld eigen versies gemaakt van de talentenjacht voor dragqueens. Maar welk land heeft nu de beste dragqueens? Dat zullen we ontdekken in RuPaul’s Drag Race: UK Versus the World.

De Amerikaanse versie van RuPaul’s Drag Race telt ondertussen ook al zes All Star-seizoenen, waarin deelnemers uit eerdere seizoenen terugkeren om het tegen elkaar op te nemen. Maar nu komt er een speciale editie waarin queens uit verschillende uithoeken van de wereld zullen strijden voor de titel van ‘Global Drag Superstar’.

RuPaul’s Drag Race: UK Versus the World

De internationale wedstrijd kreeg de naam RuPaul’s Drag Race: UK Versus the World en zal uitgezonden worden op BBC Three. De jury zal bestaan uit – uiteraard – RuPaul, die bijgestaan zal worden door Michelle Visage, Graham Norton en Alan Carr.

In de reeks zullen negen queens uit verschillende internationale edities van de reeks het tegen elkaar opnemen. Wie dat zijn, zal later nog bekendgemaakt worden. RuPaul’s Drag Race: UK Versus the World zal in februari verschijnen en zal bij ons dus meteen live te volgen zijn aangezien BBC Three tot ons standaard zenderpakket behoort.

Negen verschillende landen

Dat het gaat om negen queens in RuPaul’s Drag Race: UK Versus the World is niet geheel toevallig. Er zijn op dit moment namelijk versies van de franchise in negen verschillende landen. RuPaul zal dus beroep kunnen doen op queens uit de Verenigde Staten (RuPaul’s Drag Race), Chili (The Switch Drag Race), Thailand (Drag Race Thailand), het Verenigd Koninkrijk (RuPaul’s Drag Race UK), Canada (Canada’s Drag Race), Nederland (Drag Race Holland), Australië (RuPaul’s Drag Race Down Under), Spanje (Drag Race España) en Italië (Drag Race Italia). Volgend jaar zullen er ook een Filipijnse en een Franse versie verschijnen.

Sommige van deze lokale versies van RuPaul’s Drag Race gaan al meerdere seizoenen mee. Zo telt de Britse versie al vier seizoenen en zijn er ook al twee seizoenen in Canada, Nederland en Thailand. Daardoor zijn er dus honderden queens die kunnen opduiken in RuPaul’s Drag Race: UK Versus the World.

Met deze foto maakte RuPaul het nieuwe concept bekend:

Meer
Lees meer...