Schilderij van Ed Sheeran brengt bijna 60.000 euro op voor het goede doel

Ed Sheeran neemt momenteel een pauze in z’n carrière als muzikant. En de tijd die hij daardoor heeft gecreëerd, gebruikt hij vaak om te schilderen. Eén van z’n schilderijen prijkt op de cover van Afterglow, een single die de Brit in 2019 al schreef, maar pas eind 2020 heeft uitgebracht. Dat schilderij heeft nu bijna 60.000 euro opgebracht voor het goede doel.

Ed Sheeran loste rond de voorbije feestdagen bijna uit het niets z’n single Afterglow. Da’s een nummer dat hij al een jaar had liggen, maar nooit had uitgebracht. De dag voor de release van het nummer kondigde de Brit die aan via sociale media. Hij deelde daarbij een foto van een schilderij.

Splash Planet

Wat veel mensen niet wisten, is dat Ed Sheeran dat schilderij zelf had gemaakt. En nu heeft hij het ook verkocht. In tegenstelling tot wat je zou denken, heeft hij het niet geveild en verkocht aan de hoogste bieder. Nope, de zanger heeft het werk, Splash Planet, verloot.

Goed doel

Iedereen die dat wilde kon een lotje kopen. Die lotjes kosten elk 20 pond (iets meer dan 23 euro). Duizenden mensen hebben dat dan ook gedaan. Want in totaal zamelde Ed Sheeran 51.000 pond (bijna 60.000 euro) in voor het goede doel.

Het ingezamelde geld gaat naar Cancer Campaign in Suffolk (CCiS). Da’s een goed doel dat zich inzet voor kankerpatiënten in Suffolk, de Britse regio waarin Ed Sheeran opgroeide. De kans is groot dat hij daar ook z’n dochtertje Lyra zal opvoeden.

Nieuw album?

Ed Sheeran heeft een tijdje geleden een pauze in z’n carrière ingelast. Maar het lijkt erop dat de Britse zanger binnenkort terugkomt. Dat heeft ie ook via Instagram gehint. Op z’n dertigste verjaardag deelde Sheeran namelijk een leuke kinderfoto van zichzelf.

Da’s heel schattig, maar uiteindelijk niet zo speciaal. De tekst die Ed Sheeran daarbij schreef, leek ook eerst gewoon een verjaardagsbericht. Maar het op het einde hintte hij naar nieuwe muziek. “Op het einde van het jaar keer ik terug met het vierde deel in de reeks”, klinkt het.

Het ziet er dus naar uit dat er na ‘+’, ‘x’ en ‘÷’ binnenkort ook een ‘-‘ zit aan te komen. Wanneer dat precies zal zijn, is momenteel nog niet bekend.

Meer
Lees meer...