‘Scoop’, over beruchte interview met Britse prins Andrew, staat nu op Netflix

Op Netflix kan je vanaf vandaag terug voor de onthutsende film Scoop. Die toont het waargebeurde verhaal achter het bizarre wereldschokkende interview dat de Britse prins Andrew in 2019 hield met BBC Newsnight.

De Britse prins Andrew is ondertussen volledig uit de gratie gevallen door zijn nauwe contacten met de veroordeelde pedofiel en mensenhandelaar Jeffrey Epstein. Hij wordt beschuldigd van het verkrachten van een minderjarige, iets wat hij ontkent. Toch schikte prins Andrew in 2022 in die zaak buiten de rechtbank voor een bedrag van 12 miljoen pond (14 miljoen euro).

Interview

De aanleiding voor de ondergang van prins Andrew was echter een televisie-interview in 2019. Dat interview zou later omschreven worden als een ramp zo groot dat het te vergelijken viel met “een vliegtuig dat tegen een olietanker botst, wat een tsunami veroorzaakt en een nucleaire explosie veroorzaakt”.

Scoop toont alles wat daarbij kwam kijken, vanaf de lange voorbereiding. Dat gaat dan van de vrouwen – waaronder producer Sam McAlister – van de BBC die onderhandelen met Buckingham Palace om prins Andrew te pakken te krijgen. Het toont ook de confrontatie van de prins met de harde interviewster Emily Maitlis.

Cast

De rol van prins Andrew in Scoop wordt gespeeld door Rufus Sewell (The Diplomat). BBC-vrouwen Emily Maitlis en Sam McAlister worden respectievelijk vertolkt door Gillian Anderson (Sex Education) en Billie Piper (Doctor Who).

(Her)bekijk hier de officiële trailer voor Scoop:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...