‘Scoop’ over Britse prins Andrew krijgt officiële trailer

Netflix heeft de officiële trailer voor de film Scoop gelost. De film gaat over het interview dat de Britse prins Andrew in 2019 gaf aan het programma Newsnight van de BBC. Dit interview zorgde ervoor dat prins Andrew afstand deed van zijn koninklijke rollen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Gillian Anderson, Rufus Sewell, Keeley Hawes en Billie Piper.

The Crown mag dan wel afgelopen zijn, Netflix laat het Britse koningshuis voorlopig nog niet los. Binnenkort verschijnt zo de film Scoop, die volledig in het teken zal staan van Prince Andrew. Specifiek zal de film gaan over het televisie-interview dat Prince Andrew gaf aan Newsnight van BBC. Dat interview vormde de laatste druppel in het geschonden imago van de prins.

Scoop

Netflix heeft de officiële trailer gelost van de film Scoop over het interview dat Prince Andrew in 2019 gaf aan Newsnight op de Britse zender BBC. In dat interview sprak de Britse prins over de beschuldigingen van seksueel misbruik in de zaak rond Jeffrey Epstein, die kort voor het interview overleed in de cel. In het interview vertelt Andrew over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein en hoe hij daar nog steeds positief op terugkeek, zelfs nadat alle verhalen over seksueel misbruik bekend raakten. Wel zei hij dat de wandeling die hij maakte met Epstein in 2010 het einde van hun vriendschap was. Die wandeling werd gefotografeerd, waardoor het publiek geloofde dat Prince Andrew nog steeds bevriend was met Epstein, zelfs na zijn veroordeling.

In de nasleep van het interview met Newsnight werd Prince Andrew officieel geband van publieke evenementen met de koninklijke familie. Sam McAlister, die de producer was voor het interview, schreef er later een boek over met de titel Scoops: Behind The Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews. Dat boek is nu door Netflix verfilmd.

Cast

Netflix kon voor de film een indrukwekkende cast strikken. Zo zal Rufus Sewell (KaleidoscopeThe Holiday) de rol van Prince Andrew voor z’n rekening nemen en zal Gillian Anderson (The X-FilesSex Education) in de huid kruipen van nieuwsanker Emily Maitlis, die het interview afnam.

Verder zullen ook Billie Piper en Keeley Hawes te zien zijn in de film. Zij spelen respectievelijk producer Sam McAlister, die ook het boek schreef waarop de film gebaseerd is, en Amanda Thirsk, de secretaresse van Prince Andrew.

Trailer

In de officiële trailer voor Scoop krijgen we eerst de voorbereidingen op het interview te zien. Zo zien we hoe de foto’s van de wandeling van Prince Andrew en Jeffrey Epstein genomen worden, door een fotograaf gespeeld door Connor Swindells (Sex Education, Barbie). Waarna producer Sam McAlister erop gebrand staat om het verhaal van Prince Andrew te brengen. “Het is mijn job om de mensen te regelen die je niet zomaar kan opbellen”, klinkt het zo.

En het lukt haar uiteindelijk om Prince Andrew in de studio te halen waar hij geïnterviewd wordt door Emily Maitlis. We krijgen vervolgens ook al kleine stukjes van de nasleep van het interview te zien. Want hoewel Prince Andrew zelf het gevoel heeft dat het goed ging, zijn de gevolgen desastreus.

Scoop is vanaf vrijdag 5 april te vinden op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer voor Scoop:

Scoop is vanaf vrijdag 5 april 2024 te zien op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...