Netflixfilm ‘Scoop’ krijgt eerste teaser en releasedatum

Netflix heeft met een eerste teaser de releasedatum voor de film Scoop bekendgemaakt. Daarin zal het interview van de Britse prins Andrew met Newsnight uit 2019 centraal staan. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Gillian Anderson, Rufus Sewell, Keeley Hawes en Billie Piper.

The Crown mag dan wel afgelopen zijn, Netflix laat het Britse koningshuis voorlopig nog niet los. Binnenkort verschijnt zo de film Scoop, die volledig in het teken zal staan van Prince Andrew. Specifiek zal de film gaan over het televisie-interview dat Prince Andrew gaf aan Newsnight van BBC. Dat interview vormde de laatste druppel in het geschonden imago van de prins.

Scoop

Netflix heeft de eerste teaser gelost van de film Scoop over het interview dat Prince Andrew in 2019 gaf aan Newsnight op de Britse zender BBC. In dat interview sprak de Britse prins over de beschuldigingen van seksueel misbruik in de zaak rond Jeffrey Epstein, die kort voor het interview overleed in de cel. In het interview vertelt Andrew over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein en hoe hij daar nog steeds positief op terugkeek, zelfs nadat alle verhalen over seksueel misbruik bekend raakten. Wel zei hij dat de wandeling die hij maakte met Epstein in 2010 het einde van hun vriendschap was. Die wandeling werd gefotografeerd, waardoor het publiek geloofde dat Prince Andrew nog steeds bevriend was met Epstein, zelfs na zijn veroordeling.

In de nasleep van het interview met Newsnight werd Prince Andrew officieel geband van publieke evenementen met de koninklijke familie. Sam McAlister, die de producer was voor het interview, schreef er later een boek over met de titel Scoops: Behind The Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews. Dat boek is nu door Netflix verfilmd.

Cast

Netflix kon voor de film een indrukwekkende cast strikken. Zo zal Rufus Sewell (KaleidoscopeThe Holiday) de rol van Prince Andrew voor z’n rekening nemen en zal Gillian Anderson (The X-FilesSex Education) in de huid kruipen van nieuwsanker Emily Maitlis, die het interview afnam.

Verder zullen ook Billie Piper en Keeley Hawes te zien zijn in de film. Zij spelen respectievelijk producer Sam McAlister, die ook het boek schreef waarop de film gebaseerd is, en Amanda Thirsk, de secretaresse van Prince Andrew.

Teaser

In de teaser krijgen we vooral de voorbereidingen op het interview te zien. Zo is er een grote rol weggelegd voor Keeley Hawes, die producer Sam McAlister speelt. Zij beslist over de setting van het interview en bepaalt ook dat het interview hét item van de dag zal worden. Daarnaast krijgen we ook al veel te zien van Gillian Anderson. Zij speelt Emily Maitlis die het interview zal afnemen. Op het einde verschijnt ook Rufus Segal in beeld, die bijna onherkenbaar is als prins Andrew.

Op het einde van de teaser komen we ook de releasedatum voor de film te weten. Scoop zal vanaf donderdag 4 april te vinden zijn op Netflix.

Bekijk hier de eerste teaser van Scoop:

Scoop verschijnt op donderdag 4 april 2024 op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...