Selena Gomez denkt eraan om te stoppen als zangeres

Selena Gomez heeft in een uitgebreid interview met het tijdschrift Vogue openhartig gesproken over haar leven en haar carrière. Zo spreekt ze eerlijk over hoe ze drie jaar geleden besloot om te stoppen met sociale media. Ook geeft de 28-jarige Selena Gomez toe dat ze eraan denkt om te stoppen met het maken van muziek omdat ze het idee heeft dat mensen haar niet serieus nemen.

Selena Gomez werd als Disney-sterretje op piepjonge leeftijd wereldberoemd. In Vogue vertelt ze over hoe dat niet altijd een makkelijke periode was. “Mijn taak was in zekere zin om perfect te zijn. Je wordt namelijk beschouwd als een figuur waar kinderen naar opkijken”, legt ze uit.

Door haar bekendheid kreeg ze al heel jong af te rekenen met paparazzi. Ze was amper 15 jaar toen die haar begonnen te fotograferen. “Ik herinner me dat ik naar het strand ging met een paar familieleden die op bezoek waren, en we zagen in de verte volwassen mannen met camera’s die foto’s maakten van een 15-jarige in haar zwempak. Dat is een fout gevoel”, legt ze uit. “Ik denk dat ik zoveel jaren heb besteed aan het proberen om het juiste tegen mensen te zeggen om mezelf gezond te houden. Ik ben gewoon zo iemand die graag mensen behaagt.”

Sociale media

Drie jaar geleden besloot Selena Gomez dan ook van de ene dag op de andere om te stoppen met sociale media. “Ik werd op een ochtend wakker en keek naar Instagram, net als elke andere persoon, en ik was klaar. Ik was het zat om vreselijke dingen te lezen. Ik was het zat om de levens van andere mensen te zien. Na die beslissing voelde het onmiddellijk als vrijheid. Mijn leven voor mij was mijn leven, en ik was aanwezig, en ik had er niet blijer mee kunnen zijn”, legt ze uit. Sindsdien worden haar Instagramaccount (met 215 miljoen volgers) en haar Twitteraccount (met 65 miljoen volgers) door medewerkers beheerd.

Muziek

Ook op het vlak van muziek maken overweegt de zangeres een drastische beslissing. “Het is moeilijk om muziek te blijven maken als mensen je niet per se serieus nemen”, zegt ze daarover. “Ik heb momenten gehad waarop ik dacht: ‘Wat heeft het voor zin? Waarom blijf ik dit doen?’ Lose You to Love Me vond ik het beste nummer dat ik ooit heb uitgebracht, en voor sommige mensen was het nog steeds niet genoeg.”

“Ik denk dat er veel mensen zijn die van mijn muziek genieten, en daarom ben ik zo dankbaar dat ik door ga. Maar ik denk dat de volgende keer dat ik een album maak, het anders zal zijn. Ik wil het nog een laatste keer proberen voordat ik misschien met pensioen ga”, zegt Selena Gomez. Daarna wil ze meer tijd besteden aan producen en acteren.

Meer
Lees meer...