Serena Williams krijgt uitgebreide docuserie bij ESPN

ESPN werkt aan een meerdelige documentaire rond voormalige tennisster Serena Williams. Die serie krijgt de naam In the Arena: Serena Williams en zal bij ons vermoedelijk via Disney+ te streamen zijn.

Serena Williams kondigde afgelopen zomer haar afscheid van het professionele tennis aan. In haar lange carrière won ze 23 grandslamtitels in het enkelspel en 16 in het dubbelspel. Daarnaast won ze ook vier gouden medailles op de Olympische Spelen en stond ze maar liefst 319 weken lang op nummer 1 op de WTA-ranking. Velen beschouwen Serena Williams dan ook als (een van de) beste tennisster(s) ter wereld. Daarnaast is ze ook de best betaalde vrouwelijke atlete ooit.

In the Arena: Serena Williams

Meer dan reden genoeg dus voor een uitgebreide documentairereeks. ESPN kondigde dan ook aan dat het werkt aan In the Arena: Serena Williams. Ze beschrijven deze serie als “het meest complete, intieme en meeslepende verslag van haar legendarische carrière, met perspectief uit de eerste hand van Serena en sleutelfiguren uit haar hele leven”.

“De documentaire toont Serena’s spectaculaire prestaties op het terrein en haar culturele impact en persoonlijke uitdagingen”, gaat de aankondiging verder. Daarmee wordt onder andere verwezen naar het racisme waarmee Serena Williams vaak kreeg af te rekenen. Ook werd ze tijdens haar carrière moeder, waarna ze terugkeerde naar de absolute wereldtop.

Disney+

In the Arena: Serena Williams wordt gemaakt door het team achter Man in the Arena: Tom Brady. Deze tiendelige documentairereeks toont de carrière en het leven van American Football-icoon Tom Brady en kreeg meerdere prijzen. Voor de docu over Serena Williams werken Tom Brady’s productiehuizen 199 Productions en Religion of Sports samen met Serena Williams’ productiehuis Nine Two Six Productions. De bekroonde regisseur Gotham Chopra zal de regie in handen hebben. In the Arena: Serena Williams zal in de Verenigde Staten verschijnen op de zender ESPN. Bij ons verschijnt de docureeks vermoedelijk later op Disney+.

Bekijk hier de aankondiging van In the Arena: Serena Williams:

Meer
Lees meer...