Serena Williams wint wedstrijd maar kan moederinstinct niet verstoppen: “Ik hoorde haar hoesten”

Het is van februari geleden dat er nog eens getennist werd. In Lexington, Kentucky is de Top Seed Open volop aan de gang. Serena Williams pakte gisteren meteen haar eerste overwinning in lange tijd. Toch verliep de wedstrijd niet van een leien dakje.

De 38-jarige Serena Williams maakte haar rentree tegen landgenote Bernarda Pera, de nummer 60 van de wereld. Serena verloor de eerste set met 6-4 en stond bij 4-4 in de tweede set 0-40 achter op haar eigen opslag.

“Speel zoals op training”

“Het is zo lang geleden dat ik nog eens gespeeld heb”, zei de Amerikaanse na afloop. “Zelfs geen oefenpartijen, het was enkel trainen.” Die trainingen verliepen gelukkig erg goed. “Ik trainde eigenlijk best goed, maar vond eerst het juiste ritme niet hier. Ik zei dus tegen mezelf: ‘Serena, speel zoals op training’. Ik wist dat ik beter kon als ik maar lang genoeg volhield.”

Dat lukte in de tweede set. Williams won die uiteindelijk met 6-4. Bij Pera was op dat moment het vet van de soep, waardoor Serena de derde set met 6-1 won. In de volgende ronde speelt ze tegen zus Venus of Viktoria Azarenka. “Ik speel precies altijd tegen één van die twee in de eerste of tweede ronde”, zucht Serena. “Dat is een beetje frustrerend.”

Moederlijk instinct

https://www.instagram.com/p/CCJ1P-5p4ql/?utm_source=ig_web_copy_link

Echtgenoot Alexis Ohanian en dochter Olympia keken toe vanaf de tribune. Achteraf vertelde Serena dat haar moederlijke instincten tijdens de wedstrijd plotseling de bovenhand kregen. “Ik hoorde haar (Olympia) ineens hoesten precies. Ik herken de manier waarop mijn schatje hoest”, legde ze uit aan verslaggevers. “Ik zag dat ze druiven aan het eten was en toen dacht ik: ‘Oh mijn god, is ze wel aan het kauwen? Zorg dat je voldoende kauwt.’ Toen zei ik tegen mezelf: ‘Oké Serena, stop met kijken.'” De tennislegende kon zich nog moeilijk concentreren op de partij. “Dus uiteindelijk stopte ik met kijken, maar eerst gaf ik mijn man nog een strenge blik om duidelijk te maken dat ze voldoende moet kauwen. Want ze hoort niet te hoesten terwijl ze druiven eet. Dat is de moeder in mij. Maar het was goed om haar eens te zien, ook al was het heel kort.”

Op 31 augustus begint de US Open en eind september staat Roland Garros gepland. Serena Williams heeft momenteel 23 Grandslamtitels. Daarmee staat ze op plaats twee aller tijden, na Margaret Court, die 24 Grandslamtitels heeft.

Meer
Lees meer...